Let’s Eat Grandma :: Hall Of Mirrors

“And I thought of you / And there wasn’t a girl that could make me shy, until I talked to you, somewhere in the night with a spell in your eyes / And it was all about you”: de zinderende nieuwe single van Let’s Eat Grandma belooft veel moois voor de toekomst.

“I have a feeling this is absolutely going to fill that hole of Chromatics sized synthy pop sound my heart has right now”, juicht iemand op Reddit. Wij denken “Toen Chvrches nog geen verkeerde vrienden had”. Wie Let’s Eat Grandma nog altijd ziet als die vreemde tieners die op hun debuutplaat I, Gemini bizarre, kronkelige muziek over zwammen maakten, mag eens fronsen. En moet dan even terugdenken aan I’m All Ears, de opvolger van die plaat uit 2018, waarop de betreurde producer Sophie de dames de geneugten van een catchy synthriedel leerde. “I Will Be Waiting” was toen een fijne single, en blijkt nu een wegwijzer te zijn geweest. “Hall Of Mirrors”, het eerste nieuwe teken van leven in drie jaar en de aankondiging van een nieuw album in januari, is opgetrokken uit synths en beats waar elke hartenklop van Robyn doorheen tikt. Het is het geluid van neonlichten weerspiegeld op nat asfalt, in gejaagd fast forward.

Dat is fijn, maar wat “Hall Of Mirrors” zo goed maakt is de zang van Jenny Hollingworth en Rosa Walton, doorspekt van pijn en melancholie. Hier staat meer op het spel dan een popliedje, en dat voel je. Dit is popmuziek op zijn mooist.

PiaS

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Eindejaarslijstje 2022 van Matthieu Van Steenkiste

Raar jaar. Toen het begon, zaten we nog binnen,...

#So2022: Let’s Eat Grandma :: Watching You Go

Om afscheid te nemen van 2022 presenteert elke dag...

Let’s Eat Grandma :: Two Ribbons

Presenteerde Let's Eat Grandma zich in de begindagen nog...

End Of The Road 2019 :: Geen Brexit wegens Porsche Majeure

Het beste festival van Engeland. Het Walhalla van Enola's...

Absolutely Free Festival :: Nu ook met gratis golden circle

Drie gebruikte batterijen en je bent binnen; als Absolutely...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in