Concerttips September 2021

,
Van blackwave. tot Vieze Meisje: dit zijn de interessantste optredens die u deze maand kunt bezoeken in verschillende concertzalen te lande. Doe er uw voordeel mee!

Een nieuwe concertagenda, wie had dat nog kunnen denken? De laatste dateert alweer van februari volgend jaar. De concertzalen mogen allemaal terug open en de grenzen mogen voor veel internationale artiesten nog een laatste hindernis vormen om ons land aan te doen, maar gelukkig valt er nog genoeg muzikaal lekkers van eigen makelijk te rapen. Likkebaardend wierpen we ons op de concertagenda van het najaar en selecteerden de interessantste optredens die u deze maand kan bezoeken in verschillende concertzalen te lande. Achttien maanden opgekropte energie bij artiesten en publiek, dat kan niet anders dan vuurwerk opleveren.

Mauro Pawlowski :: 15 september, AB Brussel

Vijftig jaren op de teller intussen, waarvan dertig alomtegenwoordig in het Belgische rocklandschap en pas nu heeft Mauro Pawlowski een tweede solo-album klaar. Het is een leeftijd waarop je met een gerust hart papapop of dadrock mag maken. Zeg van het laatste album van Mauro wat je wil, maar met zijn reputatie als podiumbeest zijn we benieuwd of die elf klassieke songs op luid volume onze dad bod kunnen omverblazen.

https://www.abconcerts.be/nl/agenda/mauro-pawlowski-presents-eternal-sunday-drive/a105J000001wkY6QAI

Esinam :: 17 september, Botanique Brussel – 18 september Nona Arts Centre Mechelen – 23 september, Mithra Jazz in Luik – 30 september, Trix Antwerpen 

De Belgisch-Ghanese Esinam opereert al enkele jaren vanuit Brussel en heeft ondertussen een heel eigen geluid ontwikkeld: het is vooral de minder voor de hand liggende fluit die mag schitteren en leven mag blazen in de ritmes en riffs van traditionele percussie. Overgiet het geheel met elektronische toetsen en je krijgt het prima debuutalbum dat begin september verscheen. Dit najaar komt ESINAM dit album uitgebreid aan ons voorstellen, waaronder dus alvast vier keer deze maand.

https://www.esinamdogbatse.com

blackwave. :: Vooruit Gent, 18 september

Op hun EP droomden ze nog groot, op hun debuut vroegen ze zich nog af hoe lang de droom zou duren. Ze mogen gerust op beide oren slapen, want het publiek krijgt er geen genoeg van. Wrijf de prut van de anderhalf jaar durende culturele winterslaap uit de ogen en ga naar de Voo?uit in Gent. Willem Ardui en Jean Atohoun kunnen er eindelijk hun debuutplaat van eind 2019 voorstellen. Wees voorbereid op een funky feestje met onfeilbare flow en jazzy hiphop beats. U hebt tijd genoeg gehad om de teksten te leren en er zijn nog tickets.

https://www.vooruit.be/nl/agenda/3705//NEW_DATE_blackwave_/

BRIQUEVILLE :: 18 september Cactus Club Brugge – 25 september AB Brussel

Het anonieme gemaskerde vijftal uit het Waasland is intussen al wat jaren een gevestigde waarde in de Belgische metalscène. De lang uitgesponnen, meditatieve kolossen van nummers die de band al sinds 2014 op de meute loslaat zijn steevast meeslepend,  hypnotisch en topzwaar. Op hun derde langspeler “Quelle”, die in oktober vorig jaar het levenslicht zag doet de band niets af van de geijkte formule, zij het dan dat het licht psychedelisch sausje waarin Briqueville hun nummers drenkt wat dikker is aangelengd. De albumvoorstelling kwam er toen niet van, maar geloof ons maar dat het het wachten meer dan waard is geweest.

https://www.briqueville.com/live.html

Dijf Sanders :: 21 september, Handelsbeurs Gent – 22 september, De Roma Antwerpen

De Gentse duivelskunstenaar Dijf Sanders komt weer boven water, en daar mag u gerust een vreugdedansje voor plaatsen! Sanders muziek staat al geruime tijd garant voor grenzeloos experiment: zijn soloplaten zijn steevast geïnspireerd door reizen naar Oosterse bestemmingen als Java, Bali, India en Tibet, om er dan zijn eigenzinnige artistieke visie op los te laten. In maart van dit jaar verscheen de uitstekende ep Lichen, die begrijpelijkerwijs wat initimistischer klonk, maar dat weerhoudt Dijf er zeker niet van om van zijn optredens weer superbe luisterervaringen te maken.

https://www.democrazy.be/agenda/2328-dijf-sanders-puja-2de-concert/

https://www.deroma.be/nl/agenda/dijf-sanders/10692/

Emptiness & Neptunian Maximalism :: 26 september, Botanique Brussel

Les Nuits is weer terug! Wat een feest! Heel het najaar kunnen we weer onze duimen en vingers aflikken aan een stevig buffet heerlijke artiesten vanuit het ganse muzikale spectrum. Twee aanbevelingen uit de donkere krochten van de Brusselse muziekscène die u zeker eens moet checken zijn de esoterische blackmetalband Emptiness en de gargantueske metal-freejazzband Neptunian Maximalism. De eerste timmert al een hele tijd aan de weg met een consistente reeks onderkoelde, dreigende en atmosferische black metal, terwijl de laatste vorig jaar de waanzinnige, twee uur durende lp Eons uit het niets dropte. Beide bands liggen qua sound misschien ver uit elkaar, maar qua impact en intensiteit zijn ze beiden aan elkaar gewaagd.

https://botanique.be/nl/concert/emptiness-neptunian-maximalism-2021

Slotweekend Dokrijk met onder andere Palmbomen II, DJ Aldolino, Vieze Meisje, Vermin Twins en Comité Hypnotisé :: 25 & 25 september, Dokrijk Antwerpen

Na een hele zomer livemuziek op de meest originele locatie van het land, valt het doek over Dokrijk – door (mvst) aan het begin van deze regenzomer nog profetisch omschreven als ‘een Sportpaleis met lichtjes natte voeten’. Het enige vocht dat u dit keer hopelijk zal voelen is het zweet op de dansvloer. De in L.A. residerende Nederlander Palmbomen II stampt en ontregelt ergens tussen Ibiza en Aphex Twin in, terwijl de familie Vanhamel er een familiefeestje van maakt. Tim neemt ons onder zijn alias van Comité Hypnotisé mee naar outer space in een ruimtetuig met boogie als brandstof. Zus Lotte herrees samen met Micha Volders dit jaar na tien jaar stilte als de Vermin Twins om het kot af te breken. 

https://www.dokrijk.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

blackwave.

Eindejaarslijst 2022 van Jef De Ridder

Dit was voor mij geen jaar van de gitaar....

Blackwave. :: No Sleep in LA

De heren van Blackwave. trokken naar LA voor de...

Blackwave.

Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in