Enola Play EK Editie :: Dag 2 van de achtste finales

Vandaag sturen de Rode Duivels de eenmansploeg van Portugal met een ticket naar de zon, terwijl de Nederlanders zomaar eens op de linkerrijstrook richting de finale zouden kunnen zitten. Met dank aan tips die we van jullie kregen!

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van enola dragen wij het balspelletje een liefde toe die haast even diep snijdt als onze liefde voor muziek. De ploegen maken het sportieve duel waar op het grasveld, maar wij gaan op zoek hoe de onderlinge duels tussen de landen muzikaal kunnen uitdraaien. Welk land heeft de beste muziek? Wij zoeken nummers die u uit de speakers in uw thuisstadion kan laten schallen om in de sfeer te komen voor de wedstrijd. Vandaag speelt een Portugees als vanouds alleen, komen de Rode Duives onder stoom en Tsjechische bleeps proberen Oranje van de linkerrijstrook richting de finale te halen.

Nederland vs Tsjechië

Niemand gaf een stuiver voor de kansen van de Nederlanders toen het EK begon, maar na drie wedstrijden waren ze ongeslagen en kregen ze amper tegendoelpunten. De stemming bij onze noorderburen is helemaal omgeslagen, zeker nu ze in de makkelijkere tabelhelft zitten, in een rechte lijn richting de finale. Hun motto ‘Better, better – climb the ladder / To the top, to the top, to the top‘ ontlenen ze uit de energiebom “Fast Lane” van Urban Dance Squad.

De techno van Hrtl heeft de Tsjechen vorige match geen deugd gedaan, daarom voeren we vandaag een wissel uit. De heren van Killiekrankie maken al enkele jaren elektronische muziek met een tomeloze drive. De speelstijl van beide spelers is vergelijkbaar, maar er komt fris bloed het veld op. Bereid u voor op synths en bleeps die u in een sneltempo om de oren vliegen.

België vs Portugal

De Belgische ploeg kwam op z’n minst gezegd nogal traag op gang in de voorbije matchen. Toch is het te hopen dat onze diesel gaandeweg op toeren is gekomen. De Rode Duivels zullen het immers nodig hebben als ze Ronaldo willen afstoppen en de Portugezen met een “Ticket naar de zon” terug naar huis willen sturen.

Portugal is een eenmansploeg, dat kan niemand ontkennen. Toch kunnen eenmansploegen ook zeer mooie dingen verwezenlijken. De Portugese Vasco Ribeiro Casais maakt onder het alias Omiri in zijn eentje genoeg muziek voor een heel balorkest. De stem van de bomma, violen, doedelzakken, bouzouki’s en andere traditionele Portugese instrumenten samplet en loopt hij tot verrassend housy en dansbare feestmuziek waarin nostalgische toetsen futuristisch mogen klinken.

Onze verzamelde nummers vind je zoals altijd in onze Spotify-playlist.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Enola Play EK Editie :: De Finale! Engeland vs Italië

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van...

Enola Play EK Editie :: Dag 2 van de kwartfinales

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van...

Enola Play EK Editie :: Dag 1 van de kwartfinales

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van...

Enola Play EK Editie :: Dag 4 van de achtste finales

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van...

Enola Play EK Editie :: Dag 3 van de achtste finales

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in