Enola Play EK Editie :: Dag 1 van de achtste finales

,
Vandaag staan de eerste twee wedstrijden van de achtste finales op het spel. Wie moet volgens jou aan het langste eind trekken? Wij waagden ons alvast aan een voorspelling.

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van enola dragen wij het balspelletje een liefde toe die haast even diep snijdt als onze liefde voor muziek. De ploegen maken het sportieve duel waar op het grasveld, maar wij gaan op zoek hoe de onderlinge duels tussen de landen muzikaal kunnen uitdraaien. Welk land heeft de beste muziek? Wij zoeken nummers die u uit de speakers in uw thuisstadion kan laten schallen om in de sfeer te komen voor de wedstrijd. Vandaag beginnen we aan de achtste finales met Italiaanse drums en Oostenrijkse joga bonito.

Wales vs Denemarken

Alles of niets is het vanaf nu, en voor Wales wil dat zeggen: komaf maken met de Denen. Gezien hun beider rijke muzikale verleden en heden wordt dat een dubbeltje op zijn kant, dus ze rekenen op u. “Are You With Me Now?”, vraagt Cate LeBon, en dat is inderdaad de hamvraag.

Denemarken kan dus maar beter zijn beste beentje voorzetten, en in deze scherpe match halen we dan graag onze favoriete Deense van het moment van de bank. Want, jongens, dat debuut van Gurli Octavia, het zou wel eens kunnen dat we daar in december nog altijd over praten. En verder, als de Denen doorgaan, zal het met dit devies zijn:

Italiƫ vs Oostenrijk

Tot nu toe walste ItaliĆ« doorheen het toernooi. Ze gaan vandaag verder op dat elan met “L’ombelico del Mondo” van Jovanotti. Het fluitsignaal trapt de wedstrijd op gang, waarna de drums de Oostenrijkers een ziedend tempo opleggen, waaraan dezen zich enkel kunnen overgeven. Gitaarriedeltjes weven zich met flair doorheen het ritme als geĆÆnspireerde dribbels doorheen het hart van de Oostenrijkse defensie. Dit is niets minder dan een feestelijke stormram, de Oostenrijkers hebben geen schijn van kans.

Of toch? Oostenrijk zendt spitsbroeders Kruder & Dorfmeister het veld in. Deze stilisten brengen met de sambaritmes uit “Holmes” een frivoliteit in het spel waarmee ze de stugge Italianen wel eens op het verkeerde been zouden kunnen zetten. Het tempo ligt minder hoog dan bij de Italianen en ze wachten rustig hun kans op de counter af. Zouden ze er toch nog uitvliegen in deze ronde – en dat is zowat de algemene verwachting – dan is het tenminste in stijl.

Onze verzamelde nummers vind je zoals altijd in onze Spotify-playlist.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Eindejaarslijstje 2021 Matthieu Van Steenkiste

Alweer geen jaar om vrolijk van te worden, alweer...

Enola Play EK Editie :: De Finale! Engeland vs Italiƫ

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van...

Enola Play EK Editie :: Dag 2 van de kwartfinales

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van...

Enola Play EK Editie :: Dag 1 van de kwartfinales

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van...

Enola Play EK Editie :: Dag 4 van de achtste finales

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in