Enola Play EK Editie :: Dag 2. Devil Time!

Dag twee. Kevin de Bruyne ontbreekt in Sint-Petersburg, niet omdat hij door de Russen van get vliegtuig is geplukt, maar omdat hij nog steeds geblesseerd is. Maar geen paniek: zowel sportief als muzikaal peuzelen de Duivels vandaag iedereen genadeloos op.

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van enola dragen wij het balspelletje een liefde toe die haast even diep snijdt als onze liefde voor muziek. De ploegen maken het sportieve duel waar op het grasveld, maar wij gaan op zoek hoe de onderlinge duels tussen de landen muzikaal kunnen uitdraaien. Welk land heeft de beste muziek? Wij zoeken de nummers uit die u uit de speakers in uw thuisstadion kan laten schallen om in de sfeer te komen voor de wedstrijd. Vandaag komen maar liefst zes ploegen in actie, waaronder de Rode Duivels!

Wales vs. Zwitserland

Wales zet deze middag al zijn hoop in op Duffy, de Welshe sirene die flexibeler toonladders op en af draaft dan Ryan Giggs zijn linkerflank in zijn gloriedagen. Omdat er meegezongen moet kunnen worden in de living kiezen we voor “Mercy” boven die andere kandidaat (het nochtans wondermooie “Warwick Avenue”). Laat ons hopen dat ze geen genade krijgen van Zwitserland, we zijn nog niet vergeten wat jullie ons het vorige EK hebben geflikt, jongens.

Zwitserland mag van ons dus winnen. Zeker wanneer het Alpenland dankzij de rammelende garagerock van The Animen muzikaal frisser uit de hoek komt dan een buitentoilet op de Matterhorn. Vorig jaar brachten ze met Same Sun, Different Light hun derde album uit en daaruit plukken we speciaal voor jullie “Modern Nostalgia”.

Denemarken vs Finland

Finland debuteert op het EK voetbal. Daarom is het makkelijk om hen weg te zetten als hapklaar brokje voor andere ploegen. En ok, ze hébben vorige week nog verloren tegen voetbaldwerg Estland, maar schrijf hen niet te vlug af. Met de rug trots opgericht kunnen ze elke tegenstander recht in de ogen kijken terwijl “Take me Baby” van de Finse Jimi Tenor door het hoofd beukt. Je zou voor minder achteruit deinzen.

Maar met een Jimi Tenor haal je het niet tegen Denemarken. Mijn God, wat kies je toch uit de muzikale weelde die dat kleine land te bieden heeft? Het is dat er nog matchen komen en we de andere darlings dus ook nog een kans kunnen geven, dus we kiezen vandaag voor de wat vergeten fuzzmasters van Raveonettes. “Bang!”, en: binneuh!

België vs Rusland

Voor de eerste match van de Duivels gaan we voor een binnenkopper zoals Romelu Lukaku ze graag vanop links op zijn hoofd gelepeld krijgt. Er is immers maar één ploeg die onze sympathie wegdraagt op dit toernooi, en dat zijn de troepen rond King Kev en Admiral Lukaku. “Sympathy for the Devil” van The Rolling Stones dringt zich dus op. Oké, dat is, nogal wiedes, geen Belgische band. We weten het. Maar de bondscoach is ook geen Belg, zeggen wij dan. Het nummer leent zich perfect, al was het maar om bij elke goal luidkeels ‘Whoop whoop’ te roepen en omwille van die ene zinsnede ‘Stuck around St. Petersburg when I saw it was a time for a change‘. Move over Portugal, hier met die beker!

Rusland wordt vertegenwoordigd door de heren van Supergrass en hun “St. Petersburg”. Weemoed voert de hoofdtoon bovenop een dansende piano en een voor Gaz Coombez’ doen ingetogen zang. Dit is hoe de Russen zich op dit moment moeten voelen. Ze weten immers wat ze mogen verwachten tegen België: ‘Armageddon coming down

Hieronder vind je onze vers aangevulde Spotify-lijst.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Cactusfestival 2022 :: Het geluid van een dozijn motoren

Het Cactusfestival beloofde dit jaar, met een affiche die...

Supergrass

De Britse politici houden niet meer van ons, Europeanen,...

BEST OF: The Rolling Stones

Geef toe: meestal zijn ze uw geld niet waard,...

Jimi Tenor :: Saxentric

Saxentric is een album van Jimi Tenor. Het is...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in