Arcade Fire :: Generation A

Quizvraag: wie wil u straks, als het concertleven eindelijk opnieuw op gang komt het eerst zien? Arcade Fire? Fout. Eérst IDLES of Shame, om de afgelopen maanden er eens goed af te razen. Maar dan? Arcade Fire. Natuurlijk. En dan mag dat nieuwe “Generation A”, dat de groep gisteren bij Stephen Colbert voorstelde, niet ontbreken.

Heeft het iets met de verkiezingen te maken? Van ver. Zijn ze boos? Vanzelfsprekend. Is het dus naar goeie Arcade Firegewoonte een lekkere stomper die om meezingen en opgestoken vuisten vraagt? Is de Paus Katholiek? Stellen wij te veel vragen in dit stukje? Vindt u dat echt? Een antwoord dan maar. Dat Arcade Fire nog geen beetje terug is met “Generation A”, het soort call to arms dat Win Butler al jaren dreigde te schrijven. Waarna hij een afslag richting conceptueel moeras nam en slechts ternauwernood kon gered worden.

Maar we dwalen alweer af.

“Generation A” wordt ingeleid door een jongentje dat in het diepst van zijn gedachten nu al deel van Arcade Fire is, en dat is geen toeval. Dit is Win Butlers strijdlied voor de jonge generatie. De klimaatjeugd die wordt toegeblaft dat ze moeten zwijgen tot ze groot zijn. Dat studeren alles zal oplossen. Dat de grote mensen aan het spreken zijn. Antwoord? ‘Darling, California’s burning / New Orleans is waiting for the flood / I can’t wait / It’s too little too late’. En dat mag u gerust meebrullen, met geheven hoofd en dito vuist.

Sony

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Eindejaarslijstje 2022 van Matthieu Van Steenkiste

Raar jaar. Toen het begon, zaten we nog binnen,...

Arcade Fire

Ondanks De Verhalen, ondanks de knagende twijfels, was het...

Arcade Fire :: WE

Peter Gabriel. Father John Misty. De moeder van Win...

Arcade Fire :: The Lightning I, II

Dit is hem. Dit is de single van De...

Arcade fire

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in