Adrianne Lenker :: Anything

Met Big Thief maakt ze al ontzagwekkend mooie songs, maar solo klinkt Adrianne Lenker altijd net iets brozer. “Anything”, uit haar aanstaande tweeluik Songs en Instrumentals, is zo’n pure, verstillende song zoals alleen zij die kan maken.

De grens van Adrianne Lenker en Big Thief is altijd al even fluïde geweest als de artieste Lenker zelf. Zou het kunnen dat dit “Anything” een van die nieuwe songs was die Big Thief in een oerversie speelde in de AB begin maart, vlak voor de slepende stilte? Wie weet – er zijn ettelijke eeuwigheden voorbij gevlogen in dat handvol maanden. Lenkers songs zijn altijd even tijdloos als mysterieus, alsof ze altijd al ergens in een schemerzone rondspookten. Songs en Instrumentals zijn vrij kort na de abrupte onderbreking van de Europese tournee voor U.F.O.F. en Two Hands opgenomen in quarantaine, in een kleine blokhut in Massachusetts in april.

”Als de binnenkant van een akoestische gitaar”, beschrijft Lenker de blokhut die ze dat voorjaar thuis mocht noemen. Ze voelde dat ze het wonderlijke galmen van de klanken moest vastleggen. Vrienden gaven een hoop studiomateriaal in bruikleen, en samen met maatje Phil Weinrobe nam ze op het ritme van de natuur de twee albums op. “Anything” klinkt precies zo: intiem als een zielsverwantschap, zuiver als het water van een klaterend beekje, en knus als de binnenkant van een akoestische gitaar. “Wanna listen to the sound of you blinking / Wanna listen to your hands soothe / Listen to your heart beating / Listen to the way you move / And I don’t wanna talk about anything”. Alles is gezegd, zonder woorden.

De albums Songs en Instrumentals komen op 23 oktober uit via 4AD.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Eindejaarslijst 2022 van Jef De Ridder

Dit was voor mij geen jaar van de gitaar....

Big Thief

Big Thief :: Dragon New Warm Mountain I Believe In You

Wat doe je wanneer je als band al sinds...

Adrianne Lenker :: Songs & Instrumentals

In het muzieklandschap van de laatste jaren zijn er...

21 namen voor Rock Werchter 2021

Een uitzonderlijk Rock Werchter-weekend is voorbij. Waren er niet...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in