Kruder & Dorfmeister :: Johnson

Als een blast from the past zijn Kruder & Dorfmeister plots terug met nieuwe single “Johnson”.

De naam van het Oostenrijkse dj-duo Kruder&Dorfmeister klinkt nog steeds als een duur advocatenbureau, maar het enige pleidooi dat zij houden is er een voor chille triphop en hun muziek heeft meer soul in zich dan dat de duivel advocaten heeft. Als voorsmaakje op hun nieuwe album verscheen vandaag “Johnson”.

De haast ongrijpbare K&D kunnen onmogelijk van een grote output beschuldigd worden. In plaats van voor snel succes te gaan (zoals ze hadden kunnen doen na hun Dj-Kicks en The K&D Sessions) laten ze de boel liefst lang pruttelen, terwijl ze ondertussen onverdroten blijven zoeken naar nieuwe ingrediënten. Je moet de mensen op hun honger laten zitten om ze daarna in te pakken met die lekker dik geworden saus waarin alle smaken vloeiend in elkaar overgaan.

“Johnson” begint met pulserende bleeps als op een radarscherm, voorbode van naderend onheil. Uit de mist van ruis doemt een ontlichaamde soulstem op. Nostalgie wordt stijlvol met futurisme gecombineerd, wanneer die typische hip hop drums invallen. Repetitief dwingt de slome, trippy beat je richting zetel om te gaan vegeteren na een lange werkweek. Bewijzen hebben we niet, maar op basis van vroegere muziek kunnen we hier van een motief spreken. K&D zijn schuldig op basis van profiling, edelachtbare.

“Johnson” zal te vinden zijn op het nieuwe album 1995.

 

 

Beeld:
Andreas H. Bitesnich

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Enola Play EK Editie :: Dag 1 van de achtste finales

Sportieve knakkers als wij zijn op de redactie van...

Eindejaarslijstje 2020 van Jef De Ridder

2020 kwam muzikaal voor mij traag op gang, maar...

Kruder & Dorfmeister :: 1995

Een grote kuis veroorzaakt niet alleen maar echtelijke strubbelingen,...

The Cinematic Orchestra + Kruder & Dorfmeister :: 16 juli 2010, Gent Jazz

Gent Jazz is een festival naar ons hart. Hier...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in