Fortress :: Need Your Love

De muzieksector mocht zich het laatste half jaar dan wel in een soort coma bevinden, achter de schermen lag het werk niet helemaal stil. Terwijl u rustig Netflix leegbingede bij gebrek aan concerten, stak Fortress de pompende clubtrack “Need Your Love” in elkaar – en dat over de gesloten landsgrenzen heen.

Want Fortress, da’s nog altijd twee derde België en één derde Nederland. Toen de grenzen dus op slot gingen om het Venijnige Virus (Deze is gratis voor jou, Willy Vandersteen) buiten te houden, stonden ook Hanne Torfs en Anke Verslype van de ene kant te kijken naar Ruben den Brok aan de andere. En wat doet een mens dan? Wat iedereen anders deed in die Miserabele Maanden (Paul Geerts, deze is voor jou): Skypen, Zoomen en Teamsen dat het een lieve lust was.

Wat bleek? Ook zo krijg je een lekkere dansbeat geprogrammeerd, voorzien van drums en een zanglijn die ergens in Torfs een stiekeme Gloria Gaynor doet vermoeden. Dat het dus om te dansen is en onwillekeurig al eens doet denken aan de laatste Jessie Ware, die ook al zo hard snakte naar de dansvloer.

En dan moet het echt goeie nieuws nog komen. Na jaren teasen en uitstellen, staat nu dan eindelijk een debuut-EP op stapel. Volgende keer dat we u bijpraten over Torfs en co zal het dus in de recensie-sectie zijn.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Fortress :: Dreamscape EP

Eén band is geen band; dat adagium wordt in...

Fortress :: Don’t Knock

Eindelijk. Eeuwen nadat we hen hier als een belofte...

School is Cool

"Deze song is – hold your butts – twaalf...

School Is Cool :: ”Laten we dit alsjeblieft niet onze eindperiode noemen”

  Album nummer vijf, en dus mag School Is...

Fortress :: 21 oktober 2021, Trix

Na anderhalf jaar artist in residenceschap neemt Fortress afscheid...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in