De staylist van (jl)

Vandaag balanceren we tussen uitbundig en ingetogen met de staylist van (jl).

Na vijf weken lockdown zijn alle emoties de revue wel al gepasseerd: vastberadenheid, wanhoop, verdriet, vreugde, frustratie, woede … Bijgevolg luister je elke dag vanuit een andere emotie weer anders naar muziek.

Mijn playlist is een bijzonder eclectische geworden, twijfelend tussen uitbundig en ingetogen, stevig en zacht en rauw en gepolijst. De rode draad is dat de songtitel of de tekst doet denken aan deze periode waar we allemaal op onze manier door moeten, al dan niet gemarineerd in een sausje van zwarte humor.

Juniore :: En solitaire  Niets beter dan een goede crisis waardoor er veel tijd is om nieuwe groepjes te ontdekken. Zo kwamen de Fransen van Juniore tijdens de lockdown op mijn weg. Met hun door de sixties en grote voorbeelden uit eigen land geïnspireerde melancholische liedjes kunnen ze als geen ander het gevoel oproepen dat hoort bij het onbestemd naar de hemel staren tijdens een zonsondergang in de eigen tuin.

System Of A Down :: Lonely Day  Oké, misschien een beetje over the top, maar soms doet het deugd om eens lekker te zwelgen in zelfbeklag. “The most loneliest day of my life, shouldn’t exist, it’s a day that I’ll never miss, it’s a day that I’m glad I survived”. We gaan dat niet vertellen aan mensen die echt in nood zitten. Mondje dicht.

Einstürzende Neubauten :: Alles wieder offen  De dag waar we met zijn allen heel erg naar uitkijken, is ongetwijfeld de dag waarop het einde van alle beperkende maatregelen wordt afgekondigd. Hadden Blixa Bargeld en kornuiten daar toch geen nummer over geschreven, zeker? Dat treft.

Trans-X :: Living On Video  Terugkijkend op de voorbije weken, moeten we helaas vaststellen dat er alweer geen tijd werd besteed aan het lezen van dat ene goede boek dat al zeven jaar op het schap staat te wachten. Neen, dat abonnement op Netflix kwam weer goed van pas en de dozen vol dvd’s met oude films konden ook weer van onder het stof gehaald worden. We leefden (en leven) dus op video, zoals Trans-X in 1983 al voorspelde.

Khruangbin :: People Everywhere (Still Alive)  Vorige zomer zorgde Khruangbin op Rock Werchter nog voor een zacht briesje op een warme festivaldag. De tijd was onverdacht, de mindset onbezorgd. We zouden heel veel geld geven om dat gevoel nu opnieuw te mogen beleven. In afwachting van “the real thing” leggen we gewoon hun eerste plaat nog eens op. Op endless repeat.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Werchter Boutique 2022 :: Brel en een explosieve Frankenstein

Werchter Boutique was bijzonder snel uitverkocht na de aankondiging...

Einstürzende Neubauten

Veertig jaar al maken die van de Neubauten industrieel...

Khruangbin & Leon Bridges :: Texas Moon

Zoals de Duivel het onderspit moet delven tegenover God,...

Werchter Boutique rondt affiche af met Khruangbin en Arsenal

De coronacijfers worden langzaam maar zeker teruggedrongen, de zon...

De 20 beste platen van 2020

Als er een god bestaat, dan was hij in...
Vorig artikel
Volgend artikel

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in