De staylist van (pvw)

Corona dag 36. Dit zijn de nummers die me overeind houden.

Frank Ocean :: DHLWe spent all that time alone / Alone watching the clouds roll”: melancholische teksten, in enkele ademstoten gerapt over een boterzachte beat. Frank Ocean houdt mijn nachten wazig. Bonus: speel dit nummer af als lockdownfähige bedanking voor postkoeriers.

Marie Davidson :: Work It – Soulwax Remix Stuiterende beats, aangevuld met een loeiende synth en een dame die vagelijk masochistische dingen zegt als: Come on, is that your work? en: Is sweat dripping down your balls? Als ik er na een aantikkend aantal weken telewerken nog in slaag mijn schoenveters te knopen, dan zal ik dat aan dit nummer te danken hebben.

Fiona Apple :: Cosmonauts Uit de nagelnieuwe en zo op het eerste gehoor nagenoeg ongrijpbare vijfde plaat van Apple. “Cosmonauts” is avantgarde, maar ook nog steeds een song – goeie muziek die abstract durft te zijn zonder erin te verdwijnen. Een okselfris alternatief voor deo.

Antonio Vivaldi :: The Four Seasons – Summer in G Minor, RV. 315: III. Presto Het afsluitende deel van het tweede concerto. Vanaf de eerste seconde worden de violen gegeseld door de strijkstokken, je kunt de kaken van de muzikanten bijna horen verkrampen. Uit het begeleidende sonnet: ”Tuona e fulmina il cielo grandinoso” – De hemel dondert en brult en hagelt. Wat een harde, uitputtende muziek. En wat een extase dwingt die af.

Nick Cave :: O Children “We have the answer to all your fears / It’s short, it’s simple, it’s crystal clear”. Drie jaar en acht maanden geleden werd ze mijn lief. Dit weekend werd ze mijn vrouw. Al die tijd hebben we dit nummer met elkaar gedeeld.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

2 Many DJ’s

Eindejaarslijst 2022 van Jef De Ridder

Dit was voor mij geen jaar van de gitaar....

Pukkelpop lost affiche met Slipknot, Arctic Monkeys, Tame Impala en Cypress Hill

Het Pukkelpopfestival, dat plaatsvindt van 18 augustus tot en...

2x TW Classic in 2022 waarvan eentje met Nick Cave & The Bad Seeds

Nick Cave And The Bad Seeds, één van de...

De 20 beste platen van 2020

Als er een god bestaat, dan was hij in...
Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in