Rolling Blackouts Coastal Fever :: She’s There

”Cars In Space” hadden we al, nu komt Rolling Blackouts Coastal Fever met een nieuwe single. “She’s There” kondigt meteen ook de tweede langspeler van de Australiërs aan. Sideways To New Italy, zal die gaan heten, en “She’s There” versterkt het vertrouwen in een waardige opvolger voor het puike Hope Downs.

Makkelijk zal ’t niet geweest zijn voor het Australische vijftal. Hope Downs maakte onverhoopte brokken met zijn gitaren zonder zever en teksten zonder complexen, maar schepte meteen ook grootse verwachtingen. Terug thuis na maanden van tournees over de hele wereld dreigt dan een ongemakkelijke cultuurschok, maar RBCF weet er blijkbaar goed mee om te gaan. “She’s There” heeft zo zijn beide voeten op, zoniet diep in, de Australische grond. De clip, trouwens, die had eender waar te wereld ingeblikt kunnen zijn, maar probeer maar eens iets anders voor te stellen dan de outback.

Als song is ”She’s There” een tikje nerveuzer, opgejaagder dan wat we al gewend waren van RBCF. Van de meet af aan vat de gitaarriff de luisteraar bij de kraag, om pas bij het finaal wegebben van de song los te laten. “Time is a river / Only one way / Down together”, zou de “zij” uit de titel toevertrouwd hebben aan zanger van dienst Joe White. “Zij” nestelde zich daarop zo diep in z’n geest dat ze even alomtegenwoordig als onbereikbaar werd. Dat levert dan weer zo’n even bedwelmende als aanstekelijke koortsdroom als “She’s There” op. Om te weten of Sideways To New Italy meer van dit herbergt blijft het wachten tot 5 juni.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Stella Donnelly + Rolling Blackouts Coastal Fever

Throwback naar 31 mei 2018: toen waren we ook...

Rolling Blackouts Coastal Fever :: Endless Rooms

Net had Rolling Blackouts Coastal Fever zijn tweede, Sideways...

Rolling Blackouts Coastal Fever :: Sideways To New Italy

Met Sideways To New Italy, hun prima tweede langspeelplaat,...

Best Kept Secret 2021 presenteert line-up

In normale omstandigheden zou vandaag Best Kept Secret 2020...

Cactusfestival 2019 :: Real men met hashtag

En hier staan we dan weer in het Minnewaterpark,...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in