Ben Gibbard :: Life In Quarantine

Godverdomme, corona. Net zoals een angstaanjagend groeiend deel van de wereldbevolking zit Ben Gibbard de crisis thuis in quarantaine uit. In deze onzekere tijden zorgen zijn Live From Home-sessies, te volgen op YouTube, wel voor minstens een beetje verstrooiing. In de sessie van gisteren (wat voor ons middernacht was) bracht Gibbard “Life In Quarantine”, een nieuwe song over onze nieuwe realiteit.

Want dat schuitje van ons is ook het zijne. Als sociaal geëngageerde singer-songwriter weet Gibbard dat het onwezenlijk moeilijk is deze crisis treffend te vatten. “Life In Quarantine” is dan ook een kleine, verstillende song, die blinde hoop noch verslagen wanhoop laat horen, maar eerder een nuchtere observatie is, over pakweg plaatsen “full of desperate people”. Niet alleen uit gebrek aan muzikale compagnons zingt Gibbard dus een handvol verzen en refreinen terwijl niet meer kan dan de snaren van z’n akoestische gitaar in time strelen.

Als er al troost is, dan zit die in het weinige niet-elektronische contact dat de onzichtbare vijand ons nog gunt: “You like the silence / Of the wind through the trees / And I like walking beside you / Through these days of no guarantees”. De regel die het refrein afsluit, “No one’s going anywhere soon”, willen we graag interpreteren als een warme oproep om niemand achter te laten, en te blijven vechten voor elkaar. Blijf thuis, blijf gezond, blijf elkaar steunen, en blijf vooral bij ons.

Beeld:
Rachel Demy

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Death Cab For Cutie :: Arrow In The Wall (CHVRCHES remix)

Op een zucht van de droomtour waar wij niet...

Death Cab For Cutie

Death Cab For Cutie deed in De Roma wat...

Eindejaarslijstje 2022 van Matthieu Van Steenkiste

Raar jaar. Toen het begon, zaten we nog binnen,...

Death Cab For Cutie :: Asphalt Meadows

Asphalt Meadows werkte niet. Asphalt Meadows viel tegen. En...

Benjamin Gibbard :: Keep Yourself Warm

Met zijn cover van “Keep Yourself Warm” doet Benjamin...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in