Yves Tumor :: Gospel For A New Century

PLAY // Op de prima eerste single voor zijn nieuwe plaat toont Yves Tumor zich niet voor één gat te vangen.

Gospel? Toch niet nog een artiest die zich laat vangen door de makke Kanye-recycleert-mode? Neen, gelukkig is Yves Tumor op de prima eerste single van zijn nieuwe album niet voor één gat te vangen en herdefinieert hij de gospel eerder als een nieuw Evangelie. 

Zoals we ons allemaal nog herinneren uit de godsdienstlessen gaan de Evangeliën over de Liefde. Het ‘Evangelie volgens Tumor’ gaat hier over overdadige liefde, die weliswaar uit éénrichtingsverkeer bestaat. Maar Yves Tumor (verschrikkelijke artiestennaam overigens) laat het daar niet bij en trekt alle registers open om zijn geliefde te overtuigen van zijn brandend verlangen.

Het begint allemaal subtiel met een onderbroken geloopte baslijn. Geleidelijk komen de blazers erbij die zo uit de Imperial March van John Williams gelift lijken. Het Evil Empire van de onbereikbare liefde botst in de refreinen uitbundig met de smeekbede van Tumor (wiens stem hier sterk doet denken aan die van Tunde Adebimpe van TV On The Radio). De zanger smijt zich volledig, als een geile sater die smachtend een onbereikbare nimf probeert te veroveren en hij schuwt hiervoor het burleske niet – zoals je ook in de clip kan zien. Het mag allemaal niet baten. Een abrupte stop kortwiekt de ambities van Yves Tumor.

Het nieuwe album ‘Heaven To a Tortured Mind’ verschijnt op 3 april.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in