Snow Patrol komt naar Lokerse Feesten

Snow Patrol komt op maandag 3 augustus naar de Grote Kaai! Na een afwezigheid van 7 jaar stond de iconische band vorig jaar in een uitverkocht Vorst Nationaal. Dit jaar vieren ze hun 25e verjaardag met enkele exclusieve festivalshows, ondermeer als headliner op het legendarische Isle Of Wight.

Lang, zeer lang, geleden had Sporting Lokeren een voetbalploeg die ook in Europa van zich liet spreken. Zo kwam het dat in november 1980 de Schotse ploeg Dundee United hier kwam sjotten, het bleef toen overigens 0-0. Flash forward naar 40 jaar later, want eindelijk stuurt de Schotse kuststad nog eens zijn zonen naar de Durmestede : niemand minder dan Snow Patrol komt hier immers spelen en dit op maandag 3 augustus. Met “Chasing Cars” maakten ze, samen met “Seven Nation Army” van The White Stripes, hét anthem van de eenentwintigste eeuw.

Het is de kracht van Snow Patrol: intelligente en inventieve indiepop laten rijpen in een bad vol melancholie, die daarna uitbrengen tot algemene vreugde van pers en publiek en daar zodanig voor beloond worden dat ze plots moesten uitwijken naar de grootste arena’s. Neem nu Wildness (2018), hun laatste plaat. Getrokken door hit “Don’t Give In” doet die weer wat Snow Patrol altijd doet: gevallen herfstbladeren weer kleur en glans geven, ontroering veroorzaken waar hoop allang opgegeven is en (natuurlijk) volle zalen doen verbroederen als een beste Martin Luther King. Dundee zendt zijn zonen uit, maar het zal deze keer niet bij 0-0 blijven.

De 46e editie van de Lokerse Feesten vindt plaats van vrijdag 31 juli tot en met zondag 9 augustus 2020. Eerder werd de komst van Lionel Richie, Flogging Molly, Sum 41, Bad Religion en Black Eyed Peas aangekondigd. Meer nieuwe namen volgen binnenkort. Info en tickets: www.lokersefeesten.be.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Snow Patrol

Snow Patrol, Afghan Whigs en Portland naar Lokerse Feesten

Just say 'Yes', want na de aankondiging van Kraftwerk...

Snow Patrol vervoegt affiche Werchter Boutique

Op zaterdag 8 juni viert Werchter Boutique het beste...

Snow Patrol + Rams Pocket Radio

Meer Snow Patrol HIER Meer Rams Pocket Radio HIER ...

Snow Patrol :: Fallen Empires

Universal Music, 2011 Meer dan elf miljoen albums verkochten ze...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in