Four Tet :: Baby

Niet alleen de Guy was zwanger in 2019. Ook Four Tet bevalt - dik negen maanden na ‘Only Human’ - van zijn "Baby" die hij samen met Ellie Goulding heeft gemaakt.

Net nu de winter Europa in zijn greep begint te houden en de koude in onze botten dringt, laat Four Tet ons  van de komende lente dromen in zijn nieuwe track “Baby”.

Als een lichte bries die de gordijnen voor onze open ramen weelderig doet opbollen, waait deze song ons tegemoet en verdrijft hij onze winterdip. Het feestje van gisteravond dreunt nog lichtjes na in het hoofd, zonder opdringerig te bonken. Vogelgeluiden fladderen binnen en vleien zich als mooie herinneringen in ons gemoed. Four Tet doet hiervoor beroep op het okselfrisse stemgeluid van Ellie Goulding, die haar poppy stem voorheen al leende aan andere danceproducers als Disclosure, Calvin Harris en The Chainsmokers. Veel werk heeft Goulding hier niet aan gehad, want Four tet gaat vrolijk knippen en plakkend aan het werk met de stemsnipper.

Hierdoor doet het nummer denken aan het betere knip- en plakwerk van Mount Kimbie op “Before I Move Off” uit 2010. Een ervaren rot als Four Tet moet je niet leren hoe hij een goede beat in elkaar knutselt. De productie is weids als de balearische stranden waarop dit nummer deze zomer ongetwijfeld zal weerklinken. De brug valt op het juiste moment, en daarna wordt er terug aangezet richting een feestelijk einde.

Het zware feest is voorbij, de ochtend gloort weer aan de einder, de vogels fluiten en Four Tet doet ons helemaal gloeien binnenin.

“Baby” staat op Four Tet’s nieuwe album “Sixteen Oceans” dat in maart zal verschijnen.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Eindejaarslijstje 2021 van Jef De Ridder

2021 was voor mij een vreemd muzikaal jaar. Niet...

Madlib/Four Tet :: Sound Ancestors

Madlib en Four Tet gaan op Sound Ancestors een...

Four Tet :: Parallel + 871

Wat doe je als dj en elektronicaproducent nu de...

Burial, Four Tet &Thom Yorke :: Her Revolution/His Rope

Burial, Four Tet & Thom Yorke die samen ‘anoniem’...

#So2019: KH :: Only Human

Om afscheid te nemen van 2019 presenteert in december...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in