#So2019: Big Thief :: “Not”

Om afscheid te nemen van 2019 presenteert in december elke dag één enolamedewerker zijn of haar song van het jaar.

Met twee fantastische worpen, U.F.O.F. in het voorjaar en Two Hands in het najaar, is Big Thief in de running voor band van het jaar. Maar ook voor optreden van het jaar (28 mei in Botanique) én het nummer van het jaar (“Not”) komen ze in aanmerking.

“Not” is een nummer dat onder het vel kruipt. Vooraleer het Two Hands mocht aankondigen, was het al een graag geziene gast in de setlists van het New Yorkse viertal. De song leent er zich dan ook perfect toe om helemaal te ontsporen. En door het vaak te horen, wordt het alleen maar beter.

Enerzijds is er de ongepolijste manier waarop Adrianne Lenker het nummer bezwerend tussen de tanden declameert en je in een draaikolk meezuigt. Maar het is ook een paradox van een song: door de tekst die een opsomming is van concrete, visuele dingen, die als doel hebben om te reduceren en schrappen. Het is afschudden en aanklampen tegelijkertijd. Desoriëntatie als instrument van deze tijd.

Wanneer de woorden op zijn, gespt Lenker de gitaar wat strakker aan en nijpt er een stuipende solo van drie minuten uit die very much Neil Young approved is. Geniet hieronder van de Bunker Studio live-versie die de band zelf op Youtube deelde.

V2

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Eindejaarslijst 2022 van Jef De Ridder

Dit was voor mij geen jaar van de gitaar....

Big Thief

Big Thief :: Dragon New Warm Mountain I Believe In You

Wat doe je wanneer je als band al sinds...

Adrianne Lenker :: Songs & Instrumentals

In het muzieklandschap van de laatste jaren zijn er...

Adrianne Lenker :: Anything

Met Big Thief maakt ze al ontzagwekkend mooie songs,...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in