#So2019: Dez Mona :: High Up The Sky

Om afscheid te nemen van 2019 presenteert in december elke dag één enolamedewerker zijn of haar song van het jaar.

Album na album blijft Dez Mona verbazen: altijd anders, maar na enige luisterbeurten toch weer diezelfde onmiskenbaar topkwaliteit. Book of Many is geen uitzondering op die regel en “High Up The Sky” een van de nummers waar de hoop (het centrale thema op het album) het duidelijkst naar voren komt.

Na het emotionele en introspectieve “Blame” en het instrumentale intermezzo “Accordion” breekt ineens en totaal onverwacht de zon doorheen de donkere wolken. Het begint al met die heldere en lichtvoetige percussie. En dan begint Frateur te zingen: jubel ende juicht, het einde van de donkere winterse dagen nadert met rasse schreden. Zijn stem raast langs alle noten van de toonladder, als was het de meest eenvoudige zaak ter wereld. Een “grote boodschap” wil Dez Mona hier alvast niet meegeven, maar zelden zo’n efficiënt feelgood moment beleefd. Geen grote woorden of gebaren, maar raakgeplaatste kleine signalen die je duidelijk maken waarover het uiteindelijk gaat: verlies nooit het vertrouwen, want het komt ooit goed.

Lichtvoetig en dartelend, “High Up The Sky” is een triomf van de hoop.

Laat dat ons motto voor 2020 zijn!

“She picks you up

She picks you up when feeling down

She picks you up and takes you high up the sky”

Universal
Beeld:
Marcel Lennartz

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Eindejaarslijstje 2019 van Kathy Van Peteghem

2019: een jaar waarin het hoofd niet altijd naar...

Dez Mona

Dez Mona :: 7 februari 2019, Minard

Intens. Dat is het enige accurate woord dat Dez Mona's...

Dez Mona

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in