Hannah Williams & The Affirmations :: 50 Foot Woman

Jay Z gebruikte een sample van Hannah Williams’ “Late Night & Heartbreak” in “4:44”. Genoeg voor 15 minutes of fame voor de Britse souldame, maar dat leidde haar niet af van haar volgend doel: met 50 Foot Woman opnieuw een album afleveren met doorleefde soul- en jazzpareltjes. Maar, is ze daar ook in geslaagd?

Dat Williams er staat als frontvrouw, maakt ze al meteen duidelijk in het titelnummer. En dat ze een klok van een stem heeft, weet je na 30 seconden ook al, al heeft ze de neiging om haar stembanden iets te fel te doen schuren, wat af en toe schreeuwerig overkomt. De plaat werd geproducet door Shawn Lee, die in het verleden samenwerkte met Amy Winehouse, Lana Del Rey en Alicia Keys, en hij slaagde er alvast in om het beste uit The Affirmations te halen: de blazers klinken warm en soulvol, en vormen het perfecte badje waarin Williams haar zangcapriolen kan wentelen.

Hannah Williams is trouwens niet de enige vrouw met opvallende stembanden op dit album. Victoria Klewin en Hannah Nicholson zijn de perfecte achtergrondzangeressen: ze bieden ondersteuning waar het moet, zoals in “The Only Way Out is Through”, en drukken vastberaden hun stempel op “Sinner”, “How Long” of nog “I Feel It”. Dat deze 3 dames samen de heilige drievuldigheid zijn op dit album, bevestigen ze op “What Can We Do?”, waar hun meerstemmigheid doet wegdromen. Topnummer op 50 Foot Woman is ongetwijfeld “Sinner”, waarin Williams’ stem elk muziekminnend mens kippevel bezorgt, ze zalft en straft en parafraseert het gevoel van velen in deze wereld met een zin: “How can you call me a sinner, With blood on your hands, That’s something I can never ever understand”.

Op “Tablecloth” toont ze haar jazzykantje, met een schurende gitaarsolo en alweer die Wurlitzer die doet wegdromen. “Please Be Good To Me” is dan weer zo’n hartverscheurende kreet naar liefde, geborgenheid en compassie, iets dat teveel ontbreekt in deze huidige wereld.

“50 Foot Woman” is vintage soul, gospel en funk en warmt onze harten, nu het buiten al wat kouder wordt.

Hannah Williams & The Affirmations zijn op 24 november in de Botanique te bewonderen. Iets doet ons vermoeden dat het een gevarieerd muzikaal feest zal worden!

7.5
Sonic
Record Kicks

verwant

Eindejaarslijstje 2019 van Kathy Van Peteghem

2019: een jaar waarin het hoofd niet altijd naar...

aanraders

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

The Slow Show :: Subtle Love

Eigenlijk had The Slow Shows daags na verschijnen van...

Goes & Goes :: Nie Gezeverd

Bestaat er zoiets als blues uit Vlaamse klei getrokken?...

Public Service Broadcasting :: This New Noise

Geef J. Willgoose, Esq. een oubollig onderwerp en hij...

Comité Hypnotisé :: Danza del Piri-Piri

Return of the Jedi, The Godfather III, Back to...

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in