Affiche Boomtown nagenoeg compleet

Dertien nieuwe namen maken de affiche van Boomtown 2019 zo goed als compleet. Geharde rockers en jong talent broederlijk naast elkaar, volgens het beproefde recept van uw favoriet alternatief muziekfestival op de Gentse Feesten. Niet minder dan 28 bands geven deze zomer het beste van zichzelf op De Kouter en in De Opera!

De Mens en The Kids op vrijdag 26 juli

Op de zesde dag schiep God De Mens naar zijn evenbeeld. Het is één van zijn meest succesvolle creaties gebleken: na een dozijn ijstijden zijn ze nog steeds springlevend en hebben ze een imposante resem hits op het palmares. Alsof dat niet volstaat, brengen ze nog steeds geweldige platen uit. Lekker komen uitpakken dus op Boomtown, met nummers die u zo goed als allemaal kent, en de meest sprankelende huig-r van de Lage Landen.

Van dezelfde mensensoort maar van een ietwat ruwere uitwas zijn The Kids, een cultgroep zonder weerga. Ze zakken voor het eerst af naar Boomtown met een transatlantische cultstatus van ik-ga-u-gaan-hebben en live nog steeds dezelfde punk-attitude als toen ze veertig (!) jaar geleden begonnen.

Jong talent

De Gentse rockers van¬†Rhea¬†staan te popelen om de wereld te veroveren. Opwarmen daarvoor doen ze deze zomer op Boomtown, om enkele weken later dan weer op te warmen voor die andere wereldveroveraars van Royal Blood in de AB.¬†Hyper¬†zijn volgens Dansende Beren ‚Äúgastjes van achttien jaar oud die aan velen nog kunnen leren wat echte alternatieve hardrock is.‚Ä̬†Listen closely, kids…¬†Monkey Juice¬†betekent¬†Apesap¬†en dat komt er van als je grunge, stoner, post rock, sludge, noise, shoegaze en math rock in de mixer draait. Afkomstig uit het Waasland, u kunt dit lezen als een uitnodiging of een waarschuwing.

Lang zal Kapitein Winokio leven! Hij viert dit jaar op Boomtown 15 jaar Handjes Draaien, koekebakkevlaaien, windjes laten en vooral: liedjes zingen! Samen met Mevrouw de Poes en de muziekmatrozen zingt hij op elk moment van de dag, dus ook en met iedereen uit volle borst, op zaterdag 27 juni om 15:30u op De Kouter!

Verder op zaterdag 27 juni intense popmuziek van het Gentse Gilman, donkere postpunk van Laguna en de Gentenaren van Vito met iets tussen Patti Smith en Kurt Vile, dat belooft!

Op¬†dinsdag 23 juli¬†de Deinse indiesoulkoniging¬†EMY, op¬†woensdag 24 juli¬†rock ’n roll met scheutje blues en roots door¬†Raman,¬†op¬†donderdag 25 juli¬†de gouden stem van¬†Mooneye¬†√©n¬†Calicos¬†die de rockrally wonnen “omdat ze de besten waren” volgens de jury.

Boomtown vindt plaats van 23 t/m 27 juli en kondigde eerder ook al Graham Nash, Ertebrekers, CpeX, STIKSTOF, Marble Sounds, Isbells, The Bony King Of Nowhere, Faces On TV en talrijke andere acts aan. Alle info: www.boomtown.be.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Eindejaarslijstje 2022 van Philippe Nuyts

Globaal gezien wint elk jaar tegenwoordig een lelijkheidsprijs. De...

VITO

De Mens :: Broers

Dertig jaar bestaat De Mens en dus heeft de...

Suikerrock geeft ook zijn zondagprogramma invulling met Tom Jones

Suikerrock werkt verder aan zijn programma en vult vandaag...

Suikerrock ziet het weer internationaler met White Lies, Therapy? en Sisters Of Mercy

Suikerrock ziet het weer internationaler en strikt voor zijn...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in