Joe Jackson exclusief naar Cactusfestival

Joe Jackson komt op zaterdag 6 juli voor een exclusief festivalconcert naar het Minnewaterpark in Brugge in het kader van Cactusfestival. Een herkansing voor wie geen tickets wist te scoren voor zijn concerten in AB en De Roma dit voorjaar, die in een mum van tijd uitverkocht waren.

De Brit Joe Jackson wou eigenlijk schrijver worden, maar dat draaide anders uit. Gelukkig maar, want Jackson bleek een geboren muzikant. Het begon allemaal in 1979 met z’n eerste album ‘Look Sharp!’ en de daarbij horende hits ‘Sunday Papers’, ‘Is She Really Going Out With Him’ en ‘Fools in Love’. Wat daarop volgde was een indrukwekkende carrière, die ondertussen veertig jaar omspant, waarin Jackson experimenteerde met zowel pop, rock, new wave, klassieke muziek, blues als jazz en een resem tijdloze songs bij elkaar schreef waaronder ‘The Harder They Come’, ‘Real Men’, ‘Be My Number Two’ en ‘Slow Song’.

Ondertussen is Jackson met ‘Fool’ aan z’n twintigste langspeler toe, opnieuw een ijzersterke plaat. Bij momenten jazzy, met een vleugje klassiek, maar altijd helemaal ‘Joe Jackson’ door z’n herkenbare sound en stemgeluid.

In het zog van de nieuwe plaat is er de ‘Four Decade-tour’, met twee voorjaarsconcerten in België die allebei in minder dan een uur tijd uitverkocht waren! De herkansing komt er op zaterdag 6 juli op Cactusfestival, waar Jackson een greep uit z’n imposante oeuvre zal brengen, gecombineerd met nieuw werk.

Cactusfestival 2019 vindt plaats op 5, 6 en 7 juli in het Brugse Minnewaterpark met o.a Oscar And The Wolf, Bloc Party, Band Of Horses en Neneh Cherry. Alle info: www.cactusfestival.be.

recent

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

Wil

Als een van de weinige Vlaamse oorlogsfilms, maakt Wil een...

PJDS :: Beach Head

PJDS doet het weer: tegen de tijdsgeest in een...

verwant

Eindejaarslijstje 2019 van Kathy Van Peteghem

2019: een jaar waarin het hoofd niet altijd naar...

Een spin als spirit animal :: Het beste van de festivalzomer 2019

De "terug naar school"-reclames verraadden het al wat, die...

Cactusfestival 2019 :: Real men met hashtag

En hier staan we dan weer in het Minnewaterpark,...

Joe Jackson

Joe Jackson :: 15 april 2019, Ancienne Belgique

Nog geen maand nadat hij de Roma liet vollopen,...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in