Affiche TW Classic compleet met o.a. Skunk Anansie en Anouk

TW Classic 2019 kent zijn affiche. En die rockt flink. Bon Jovi is de topact van het dagfestival, dat op zondag 14 juli plaats zal vinden in het Festivalpark. Ook werd reeds bekendgemaakt dat John Fogerty met het beste van Creedence Clearwater Revival naar TW Classic 2019 komt. Vandaag worden Anouk, Skunk Anansie, John Butler Trio, Switchfoot en Jimmy Barnes aan de affiche toegevoegd.

TW Classic 2019 gaat flink rocken. Festivalopener Jimmy Barnes -geboren Schot, getogen Australiër- is een legende in zijn thuisland. Hij heeft een dijk van een stem, brengt rechttoe, rechtaan rocksongs. Barnes is één van de bestverkopende Australische artiesten aller tijden. Het Amerikaans Switchfoot kan ook straffe geloofsbrieven voorleggen. Vier top 10 albums in de VS, een Grammy voor Best Rock Gospel Album op de schouw voor ‘Hello Hurricane’ (2010). John Butler Trio, afgelopen najaar nog in een uitverkochte AB, komt voor de tweede keer naar Werchter. In 2008 stond de band uit Australië al op Rock Werchter. Roots, folk en rock vormen de rode draad van John Butler Trio’s prachtige, eclectische songs.

Skunk Anansie, de groep rond de charismatische frontvrouw Skin bestaat 25 jaar. Dat wordt gevierd. Met een geweldig live album “25LIVE@25” -uit sinds vorige week- én een concert op TW Classic. De beste en populairste zangeres van Nederland, Anouk, siert voor de derde keer de affiche van TW Classic. Op haar jongste album ‘Wen d’r Maar Aan’ zingt ze voor het eerst in het Nederlands. Te verwachten op TW Classic: een uur pure Anouk met het beste uit haar hele repertoire.

Uit de pen van John Fogerty zijn al heel veel evergreens gerold. Hij wordt bij a) de 100 beste zangers, b) de 100 beste gitaristen en c) de 100 beste songschrijvers aller tijden gerekend. De Amerikaan verstaat als weinig anderen de kunst om betekenisvolle en meezingbare topsongs met een hoge hitfactor te maken. Fogerty is een legende vol leven. Zijn concert op TW Classic staat in teken van de hits van Creedence Clearwater Revival. Headliner van TW Classic 2019 is Bon Jovi. Straffe rocksongs, meezingers van formaat, garantie op dik feest. Hun vorig optreden in België dateert van 2011. Werchter kennen de Amerikanen uit een verder verleden. In 1995 en 2001 speelden ze eigen shows in het Festivalpark. Goed 95 songs zijn ingestudeerd voor de komende tournee en worden afwisselend ingezet. De klassiekers “You Give Love A Bad Name”, “It’s My Life”, “Wanted Dead Or Alive”, “Bad Medicine” en het incontournable “Livin’ On A Prayer” ontbreken sowieso niet op de setlist.

TW Classic vindt plaats op zondag 14 juli in Werchter. Alle info: www.twclassic.be.

http://www.twclassic.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Skunk Anansie

Skunk Anansie

Skunk Anansie

Crammerock verrast met o.a. Skunk Anansie

Crammerock weet van geen ophouden en verrast ook vandaag...

Skunk Anansie :: Black Traffic

Na het commerciële succes van hun reünie bestond er...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in