Une Misère :: Damages

Het IJslandse zestal Une Misère heeft getekend bij het grote metallabel Nuclear Blast Records en om dat te vieren, werd meteen een nieuwe single gereleased. Het is een bom van een nummer dat een pikzwarte metalsound laat horen.

“Witness the misery”, zo luidt het credo van de band. En dat mag je letterlijk nemen. “Damages” is een vier minuten durende duistere mix van hardcore en metal die als een fileermes diep kerft in de ziel en de luisteraar volledig knock-out slaat. Het lijkt erop dat de band iets meer afwijkt van lompe hardcore en ook meer death- en black metalinvloeden — wij horen onder andere vleugjes Behemoth — incorporeert. Het explosieve nummer wordt vergezeld met een passende creepy videoclip.

Une Misère werd opgericht in 2016 door leden van verschillende hardcorebands en maakte snel naam met shows, onder andere op Wacken Open Air 2017, en de mixtape 070717, met opvallende remixen door prominente IJslandse elektronica-artiesten. Ze werden vorig jaar al uitgenodigd door Roadburn en verrasten op het prestigieuze Tilburgse festival met drie intense shows. Sindsdien zijn ze een van de hipste namen uit de IJslandse underground

Une Misère speelt vanavond op Eurosonic Noorderslag en werd reeds bevestigd voor Metal Days in Slovenië en Summerbreeze in Duitsland. Hopelijk komen daar ook nog enkele Belgische data bij.

https://www.unemisere.com
ttps://www.facebook.com/UneMisere/
Beeld:
Amy Haslehurst

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in