Whorses :: Rocky

Met de exclusieve première van de videoclip van Whorses’ debuutsingle “Rocky” was de concurrentie ons misschien voor, maar uiteindelijk maakt dat niets uit: de muziek moet voor zichzelf spreken. “Rocky” doet dat zoals het een band met de naam Whorses betaamt.

Whorses stelt zichzelf simpelweg voor als “noise rock from Kortrijk”, en wie het zo leest kan het West-Vlaamse accent zo horen. Noise rock is inderdaad het tegenwoordig overbevolkte vak waarin de bende te sorteren valt, maar daar is bij de poppy start van “Rocky” niets van te merken. Niet dat het lang braaf blijft: snel valt het masker af en draait een dreunende riff als instrumentaal refrein de volumeknop van de gitaarversterkers ver voorbij de 10. Een heftige luid-stildynamiek dus, die dan ook nog eens knap uitgevoerd is. Waar zanger-gitarist en indrukwekkende bos haar Harry (zoon van Ugly Papa en Id!ot Dick) Descamps zijn vocale duivels mag ontbinden, blijken die even graag een kus als een kopstoot uit te delen.

Spannend, dynamisch, gedurft: “Rocky” is véél in weinig minuten. Zet ze maar op de agenda voor een volgende optreden. Noise rock from Kortrijk, ge gaat er nog van horen.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Whorses :: Shaking

"Shaking" van Whorses is een zachtwiegend slaapliedje waarop het...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in