#So2018: Young Fathers :: In My View

Om afscheid te nemen van 2018 presenteert in december elke dag één enolamedewerker zijn of haar song van het jaar. De volledige lijst beluistert u hieronder.

Met Damned Devotion maakte Young Fathers niet alleen een van de beste platen van dit jaar, het nummer “In My View” en de bijbehorende videoclip maken de hattrick compleet voor het Schotse trio.

Zo heel jong zijn ze ondertussen niet meer, de Young Fathers. Het collectief van Alloysious Massaquoi, Kayus Bankole en Graham “G” Hastings gaat ondertussen al zo’n tien jaar mee en bracht dit jaar met Cocoa Sugar zijn derde langspeler uit. Het is zonder twijfel hun meest toegankelijke album, melodieuzer dan ooit, zonder aan eigenzinnigheid in te boeten.

“In My View” is de eerste single die in januari al uitkwam, maar ons in december nog altijd bij het nekvel grijpt. Het nummer klinkt zo bedrieglijk simpel, maar zelden waren drie minuten en vijftien seconden zo snel voorbij. Een zoemende synthlijn, een eerder primitieve beat en Hastings die bekent: “I wanna be king until I am / A man is just a man, I understand”. Er schuilt een wereldhit in deze band, als ze zouden willen.

De videoclip van Jack Whiteley roept, net zoals het nummer, meer vragen op dan antwoorden. Dat past op die manier mooi bij de huidige tijdsgeest. Net wanneer je je begint af te vragen wat die sterke beelden precies betekenen, verschijnt de boodschap “The art of making people care” in beeld, gevolgd door een checklist om reactie uit te lokken in een tijd dat video het internet en sociale media domineert. We delen hem graag!

https://www.young-fathers.com/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in