Ook Slipknot komt naar Graspop

Graspop Metal Meeting kan vandaag alweer een headliner voor GMM19 onthullen. Slipknot komt op zaterdag 22 juni naar het Festivalpark in Dessel. De negenkoppige gemaskerde band is een graaggeziene gast op het festival. Met hun fenomenale podiumpresence en strakke nummers donderen ze telkens als een pletwals over de weide in Dessel. Shows die alle verwachtingen, en meer, inlossen is hun handelsmerk. Het wordt voor hun 7e bezoek een weerzien waar menig Graspop metalhead nu reeds naar uitkijkt.

Slipknot ontstond einde jaren ‘90 in Des Moines, Iowa in de Amerikaanse midwest. De band verwierf al snel de status van het meest zonderlinge, provocerende en agressieve muziekcollectief van het moderne tijdperk. Enorm succesvol ook. Met tot nu toe 10 Grammy Awards nominaties (waarvan één verzilverd voor “Before I Forget” in 2006), 13 platina- en 44 gouden platen wereldwijd en 2,5 miljard YouTube-views. Het laatste studioalbum van de band ‘.5: The Gray Chapter’ debuteerde in 2014 in de Top 5 van de albumcharts in 19 landen over de hele wereld, waaronder de VS (# 1), VK (# 2), Japan (# 1), Australië (# 1), Rusland (# 1) en Duitsland (# 2). De band legt momenteel de laatste hand aan nieuw werk.

Graspop Metal Meeting 2019 vindt plaats van vrijdag 21 juni tem zondag 23 juni in het Festivalpark aan de Stenehei in Dessel. Within Temptation werd eerder al aangekondigd als headliner. De ticketverkoop start op zaterdag 27 oktober om 10u. Meer namen voor GMM19 volgen snel. Alle info: www.graspop.be.

http://www.graspop.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Eindejaarslijstje 2022 van Philippe Nuyts

Globaal gezien wint elk jaar tegenwoordig een lelijkheidsprijs. De...

Pukkelpop lost affiche met Slipknot, Arctic Monkeys, Tame Impala en Cypress Hill

Het Pukkelpopfestival, dat plaatsvindt van 18 augustus tot en...

Slipknot :: We Are Not Your Kind

Naar stilaan aloude traditie was de opbouw naar Slipknots...

#So2019: Slipknot :: Solway Firth

Om afscheid te nemen van 2019 presenteert in december...

Eindejaarslijstje 2019 van Philippe Nuyts

Een jaar waarin hufters en hun schilden en vriendjes...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in