Muse vierde en laatste headliner Rock Werchter

Muse, dit jaar de nummer één van de Rock Werchter wish list die elk jaar in september wordt bevraagd bij de festival fans, zal op zondag 30 juni 2019 Rock Werchter afsluiten. Daarmee is na P!NK, The Cure en Mumford & Sons de vierde en tevens laatste headliner bekend. Meer namen volgen snel.

Muse is Matt Bellamy, Dominic Howard en Chris Wolstenholme. Simulation Theory, het nieuwe album van de groep, komt er aan op 9 november. Drones, dat uitkwam in juni 2015 debuteerde op nummer 1 in 21 landen. In de VS leverde het Muse voor de allereerste keer de allerhoogste positie in de charts op én de Grammy Award voor Best Rock Album in februari 2016. Sinds de oprichting van de band in 1994 heeft Muse zeven studio-albums gemaakt. Goed voor een gezamenlijke verkoop van dik boven 20 miljoen stuks.

Muse is één van de bepalende gezichten en één van de beste live bands van de 21ste eeuw. Dat zien ze beloond met heel wat muziek awards waaronder twee Grammy Awards, een American Music Award, vijf MTV Europe Awards, twee Brit Awards, tien NME Awards en zeven Q Awards. Muse speelde voor het eerst op Rock Werchter in 2000. Ze zijn zowat vriend aan huis. Hun vorige passage dateert van 2015.

Rock Werchter 2019 vindt plaats van donderdag 27 juni tot zondag 30 juni in het Festivalpark in Werchter. De ticketverkoop start op vrijdag 26 oktober om 9u. Tegen dan verwachten we uiteraard nog enkele namen. Info: www.rockwerchter.be.

http://www.rockwerchter.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Muse :: Will Of The People

Dat miserie altijd een goede inspiratiebron is, bewijst Muse...

Muse

Rock am Ring, 3-5 juni, Nürburgring

De emmer van de festivals loopt in België tegenwoordig...

Millionaire :: Cornucopia

In 2017 kwam een eind aan meer dan een...

Muse

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in