P!NK derde headliner Rock Werchter

Internationaal popicoon P!NK heeft vandaag aangekondigd dat ze, in het kader van haar P!NK Beautiful Trauma World Tour, op donderdag 27 juni headliner is op Rock Werchter. P!NK staat bekend om haar krachtige, unieke stem en haar altijd spectaculaire live shows.

P!NK’s Beautiful Trauma World Tour, die in maart 2018 van start ging in Phoenix (VS), heeft reeds fans begeesterd in de VS, Australië en Nieuw-Zeeland. Het komend concert van P!NK op Rock Werchter is het eerste in België sinds haar uitverkochte passage in het Antwerpse Sportpaleis in 2013. In 2010 imponeerde ze op Rock Werchter met een sterk en groots popspektakel.

Sinds haar debuut in 2000 heeft P!NK zeven studio albums en één greatest hits compilatie uitgebracht, samen goed voor 57 miljoen verkochte albums. Ze verkocht daarnaast ook nog 75 miljoen singles en 2,4 miljoen DVD’s. Vijftien van haar singles haalden de top 10 van de Billboard Hot 100 chart – met vier daarvan op nummer één. P!NK is een prijsbeest. In haar bezit: drie Grammy Awards (op 19 nominaties), één Daytime Emmy Award, drie Billboard Music Awards, zeven MTV Video Music Awards – waaronder de Michael Jackson Vanguard Award 2017, twee MTV Europe Awards en twee People’s Choice Awards. In 2013 is ze door Billboard uitgeroepen tot ‘Woman of the Year’. Overal ter wereld doet ze de grootste zalen vollopen.

Haar zevende album, Beautiful Trauma, dat platina status geniet, kwam bij release meteen binnen op de hoogste spot van de Billboard’s 200 chart. Ook in 10 andere landen debuteerde het album op nummer één, evenals in de Billboard’s Top Album Sales Chart en Digital Albums Chart. Eerste single “What About Us” – ook al goed voor platina- kreeg een Grammy nominatie voor Best Pop Solo Performance en haalde de nummer één positie in de Adult Pop Songs hitlijst. Haar negende nummer één in die lijst, goed voor een record nummer één posities door een vrouwelijke artieste (en tweede globaal).

Rock Werchter 2019 vindt plaats van donderdag 27 juni tot zondag 30 juni in het Festivalpark in Werchter. Eerder werden ook The Cure en Mumford & Sons al aangekondigd. De ticketverkoop start op vrijdag 26 oktober om 9u. Tegen dan verwachten we uiteraard nog enkele namen. Info: www.rockwerchter.be.

http://www.rockwerchter.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

UPDATE ROCK WERCHTER :: Green Day is nummer 5

De vijfde naam op het lijstje is ook meteen...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in