Leffingeleuren klaar voor topweekend

Het gros van het festivalseizoen 2018 ligt achter ons. Maar een festivalseizoen afsluiten zonder ontdekkingsfestival Leffingeleuren is als BH aan de waslijn: het beste is eruit. Al meer dan 40 edities lang houdt Leffingeleuren maar één doel voor ogen; fantastische muziek aanbieden in een ideaal kader.Gloednieuw en ongetwijfeld zeer gesmaakt: het gloednieuwe concept Duyster.-live in de kerk van Leffinge, waarbij het festival terugkeert naar de hoogdagen van het favoriete programma van talrijke muziekfans. In een uniek decor verwelkomen Ayco Duyster en Eppo Jansen 1 concert en 3 sessies voor een select publiek. De sessies worden gespeeld door Bert Dockx die later die dag met zijn band Flying Horseman in Zaal De Zwerver speelt. Tijdens de sessie in de kerk zal hij zijn solo-plaat ‘Transit’ belichten. Bram Vanparys speelt op zondag met zijn band The Bony King Of Nowhere maar geeft op zaterdag al een voorproefje van zijn nieuwe songs. De derde sessie komt van de Ierse Hilary Woods die ook een volledig concert speelt in de ‘Kapel’. Tussendoor worden plaatjes gedraaid, zowel duyster classics als nieuwe platen die zeker hun weg zouden gevonden hebben naar het programma als het nog had bestaan. Niemand minder dan Will Samson – vorig jaar nog een van de talrijke hoogtepunten op het Genkse Absolutely Free Festival -, een Britse muzikant met intussen een mooi oeuvre en iemand die vak aan bod is gekomen tijdens duyster, sluit de Duyster.-reeks af.

Ook in de lade punk / postpunk / shoegaze heeft Leffingeleuren dit jaar heel wat leuks te bieden. De Deense band Iceage speelt ten dans in Zaal De Zwerver en stelt na knappe singles “Catch it” en “Pain Killer” nu hun vierde album “Beyondless” voor. Ook voor het concert van A Place To Bury Strangers liggen de verwachtingen hoog. De luidste band van New York brengt donkere postpunk met invloeden van shoegaze, new wave en industrial mee naar Leffinge. Te ontdekken op Leffingeleuren: het Britse Cabbage, dat in het spoor van Idles een onuitwisbare indruk maakt en zijn weg zoekt op het Europese vasteland. In datzelfde vakje kan ook punksensatie Bad Breeding geplaatst worden. Voor liefhebbers van rauwe, vuile en harde punk. Van eigen bodem grijpt Tubelight naar minder psychedelica en meer punk. De band rond Lee Swinnen – jawel, zoon van – laat zich beïnvloeden door luide lo-fi punk die ergens het evenwicht houdt tussen Pissed Jeans en The Fall.

Voor elk wat wils op Leffingeleuren, ook voor liefhebbers van Indie in de ruime zin van het woord. Met Why? halen de festivalorganisatoren in dat segment een absolute topact in huis. Het viertal rond frontman en multi-instrumentalist Yoni Wolf opereert op de grens tussen alternatieve hiphop en indierock waardoor ze doorheen de jaren een vrij unieke sound ontwikkeld hebben. Ook het multiculturele Ammar 808 is het ontdekken waard. Met leden uit Algerije, Tunesië en Marokko is het duidelijk dat er gedanst mag worden op beats, ondersteund door vrijwel onbekende instrumenten zoals de guembri en zukra. Eveneens door de multiculti-molen gehaald: de Afrikaanse ritmes van The Mauskovic Dance Band, het persoonlijke geesteskind van Nicolas Mauskovic, bekend als drummer bij o.a. Jacco Gardner en W.I.T.C.H.. En wanneer er nóg gedanst mag worden, dan is er Donny Benét van down under. Bij brengt een scheve mix van italodisco met 70’s en 80’s synthpop, waar nodig voorzien van de nodige tonge-in cheek humor.

Onder de noemer Kraut / Psych / Garage biedt Leffingeleuren eveneens heel wat lekkers. Of wat te denken van Lumerians, Boytoy en Public Psyche? Eerder liefhebber van country en roots / americana in de ruime zin van het woord? Dan vind je ongetwijfeld je gading bij de concerten van onder meer Bob Wayne, Ben Miller Band, Chuck Prophet & Jesse Malin, Michael Nau en The Preacher Men.

Leffingeleuren gaat van start op vrijdag 14 september en laat je feesten tot en met zondag 16 september in hartje Leffinge. Info en tickets: www.leffingeleurenfestival.be.

http://www.leffingeleuren.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Derde reeks namen belooft veel lekkers voor Leffingeleuren

Leffingeleuren presenteert deze middag zijn derde reeks namen en...

A Place To Bury Strangers :: 23 april 2015, De Kreun

Transfixiation, de vierde plaat van A Place To Bury...

A Place To Bury Strangers :: Transfixiation

A Place To Bury Strangers is gezegend met een...

A Place To Bury Strangers :: 8 oktober 2012, Botanique

Ooit was A Place To Bury Strangers een kracht...

A Place To Bury Strangers :: Worship

Twee albums en een EP met meer van hetzelfde...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in