Still Corners :: The Message

“I love to drive the highways / … / Just to get lost”. Ja hoor, Still Corners zit nog altijd met een knoert van een wanderlustcomplex, en dat is maar ons goed geluk ook, als er songs als dit “The Message” uit voortvloeien.

Het eerdere “The Trip” was enkele jaren terug al geheid een van de vaste waarden op menig roadtripcompilatie, en “The Message”, derde voorproever uit het onlangs verschenen Slow Air, heeft meer dan waarschijnlijk ook zo’n toekomst om naar uit te kijken. Belangrijk verschil: waar “The Trip” nog een uitnodiging was om met z’n tweetjes te verdwalen, wordt de open road hier in enkelvoud afgedoold. Iemand verdwijnt holderdebolder, iemand anders blijft verweesd achter, en de laatste communicatie gebeurt – très postmodern – via een voicemailbericht.

Muzikaal volgt “The Message” Still Corners beproefde dreampoprecept, met alles resoluut in zo’n weemoedige waas die het genre z’n naam geeft. Niets nieuws onder de zon dus. En “Seasons change so fast/They don’t last/And the leaves always fall”: Nobelprijswaardige poëzie it is not. Maar een genster om het vuur van de wanderlust aan te wakkeren is het des te meer. De zomer is naar ‘t schijnt bijna voorbij, maak er dus nog gauw iets van, en neem “The Message” mee voor onderweg.

Still Corners’ tour voor Slow Air houdt (vooralsnog) helaas geen halt in België, dus een roadtrip dan maar: keuze uit La Lune des Pirates in Amiens op 28 november, PAARD in Den Haag op 7 december of Q-Factory in Amsterdam op 8 december.

http://www.stillcorners.com/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Still Corners :: Slow Air

Alle dreampop nog aan toe: Still Corners is nog...

Still Corners :: Strange Pleasures

Met Creatures Of An Hour kwam Still Corners twee...

AUTUMN FALLS :: Scott Matthew + Still Corners + A Winged Victory For The Sullen :: 27 november 2011,

De Botanique gooit haar deuren wijd open op de...

Still Corners :: Creatures Of An Hour

Met Still Corners heeft platenlabel Sub Pop, voor de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in