Aretha Franklin :: I Say a Little Prayer

Na een kleurrijk leven heeft Aretha Franklin vandaag de jarenlange strijd met kanker verloren. ‘Queen of Soul’, geen muziektitel in de wereld is ooit meer op zijn plaats geweest.

Als je Aretha Franklin hoort en ziet zingen, weet je ogenblikkelijk dat ze doet waarvoor ze geboren is. Op 9 oktober 1970 brengt ze tijdens het variétéprogramma This Is Tom Jones een uitvoering van “I Say a Little Prayer” die de perfectie gracieus omarmt. De kracht die uitgaat van haar stem en haar blik; het gemak waarmee ze aartsmoeilijke versieringen improviseert; het gevoel voor ritme waarmee ze rond haar backing vocalisten syncopeert… stuk voor stuk ongezien. Maar het heen-en-weer schudden van haar schouders tijdens “While combing my hair now” is eigenlijk al genoeg om op slag verliefd te worden.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in