Derde reeks namen belooft veel lekkers voor Leffingeleuren

Leffingeleuren presenteert deze middag zijn derde reeks namen en ook deze worp belooft bijzonder veel lekkers. Vijftien eerder bekendgemaakte acts waaronder Iceage, Why?, Chuck Prophet & Jesse Malin en Bob Wayne, overtuigden al meer dan behoorlijk. En met A Place To Bury Strangers, Bad Breeding en nog een kleine handvol nieuwe acts hoopt de organisatie u helemaal over de streep te krijgen.

A Place To Bury Strangers uit Brooklyn draagt al sinds hun debuut uit 2007 de geuzennaam ‘luidste band van New York’ met zich mee. Voor de opnames van hun vijfde plaat ‘Pinned’ voegden stichtende leden Oliver Ackermann en Dion Lunadon, Lia Simone Braswell aan de band toe (drum, zang). Samen brengen ze donkere postpunk met invloeden van shoegaze, new wave en industrial. Denk aan Jesus & Mary Chain, Joy Division, zelfs Nine Inch Nails. Later deze maand verschijnt er een remix-album.

MDC III is één van de projecten van Mattias De Craene die we vooral kennen van Nordmann. De saxofonist leidt dit trio dat verder bestaat uit twee drummers, Lennert Jacobs (The Germans, Public Psyche) en Simon Segers (Black Flower, De Beren Gieren, Stadt). De timing van dit concert is alvast perfect, hun debuut (W.E.R.F. Records) komt daags voor Leffingeleuren uit.

Boy Azooga is een nieuwe band uit Cardiff die in de UK een uitmuntende zomer tegemoet gaat. Hun debuut ‘1,2 Kung Fu’ kwam nog op de valreep uit om er op de mooiste festivals te staan (Green Man, End Of The Road, Latitude). De invloeden van Boy Azooga zijn zo divers dat je er soms maar weinig van herkent in hun muziek: Black Sabbath, Run DMC, Caribou, William Onyeabor… De liefde voor die laatste delen ze met Alexis Taylor en Damon Albarn. Boy Azooga past dan ook in de Britse traditie waar ook Blur en Hot Chip maar ook Foals in thuishoren: “psychedelic indie-rock with a playful groove” (Q). Singles als ‘Face Behind Her Cigarette’ en ‘Loner Boogie’ zijn in een perfecte wereld nummer één hits. Die laatste mochten ze trouwens op Later With Jools spelen.

Jimothy Lacoste is een viraal fenomeen uit Londen. Een low-budget DIY rapper. Hij heeft dezelfde observaties-skills als Mike Skinner en klinkt ook soms als The Streets, maar in low-budget DIY stijl dan.

Met ‘Night Leaf’ brachten de vier New Yorkse dames van Boytoy dit voorjaar hun tweede LP uit. De muziek van Boytoy bevindt zich ergens tussen die van sixties girlgroups, 90’s indierock en de huidige surf & garage golf uit Californië. Ze delen niet toevallig een bassiste met La Luz en de producer van hun laatste plaat verdiende eerder al zijn sporen bij The Growlers en Allah-Las. Live durven ze al eens een tandje bijsteken.

Met Bad Breeding staat er alweer een punksenstatie op uit de UK. Over het slaapstadje net buiten Londen waar ze vandaan komen zeggen ze “nothing really happens, except nothingness itself”. No Future. Punk mag dan 40 jaar oud zijn, Bad Breeding geeft je het gevoel dat dit de eerste keer is dat je dit mag meemaken. Raw, hard, noisy, vuil. In een land dat gedomineerd wordt door Tories en andere UKIP’s is er misschien toch nog een toekomst voor Bad Breeding. Hun (compromisloze) ’Abandonment EP’ is hun recentste release.

Leffingeleuren vindt dit jaar plaats van 14 t/m 16 september in Leffinge en ontvangt verder ook nog fijne artiesten als Cabbage, Lumerians, Bob Log III, Sylvie Kreusch en Vaudeville Etiquette. Alle info: www.leffingeleurenfestival.be.

http://www.leffingeleuren.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Leffingeleuren klaar voor topweekend

Het gros van het festivalseizoen 2018 ligt achter ons....

A Place To Bury Strangers :: 23 april 2015, De Kreun

Transfixiation, de vierde plaat van A Place To Bury...

A Place To Bury Strangers :: Transfixiation

A Place To Bury Strangers is gezegend met een...

A Place To Bury Strangers :: 8 oktober 2012, Botanique

Ooit was A Place To Bury Strangers een kracht...

A Place To Bury Strangers :: Worship

Twee albums en een EP met meer van hetzelfde...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in