Le Guess Who? presenteert zijn curatoren en eerste bevestigde acts

Le Guess Who? is een viering van avontuurlijke muziek in Utrecht. Gericht op genre-doorbrekende muziek uit de hele wereld, vindt de twaalfde editie van het festival plaats van 8 t/m 11 november 2018. Meer dan 150 artiesten treden op in popzalen, theaters, kerken, oude fabriekspanden en werfkelders.

De vier curatoren voor Le Guess Who? 2018 worden nu aangekondigd; elk stelt een eigen programma samen met inspiratiebronnen en gelijkgestemde artiesten. Eclectische songschrijver Devendra Banhart cureert o.a. Vashti Bunyan’s subtiele folksongs; Ghanese Highlife voorvechter Ebo Taylor; en de ‘post-apocalyptische exotica’ van de Japanse Shintaro Sakamoto. Regisseur en activiste Asia Argento nodigt o.a. uit: legendarisch viertal The Breeders; Lydia Lunch’s Big Sexy Noise; Vera Sola’s filmische Americana; en de psychedelische ‘bluesgoth’ van Psychic Ills. Britse jazzavonturier Shabaka Hutchings presenteert o.a. Sons of Kemet; de Brits-Ghanese rapper Kojey Radical; Indiase Carnatische muziekpionier Kadri Gopalnath; en BCUC’s ‘Soweto Afropsychedelica’. Moor Mother’s gecureerde programma bevat jazzgrootheid Art Ensemble of Chicago, die voor het eerst in 25 jaar terugkeert naar Nederland; een speciale samenwerking tussen Saul Williams en King Britt; en het Egyptische Islam Chipsy & EEK. New age en folk-jazz pionier Beverly Glenn-Copeland geeft een zeldzaam optreden op uitnodiging van zowel Devendra Banhart als Moor Mother.

Le Guess Who? initieert dit jaar zelf twee bijzondere projecten die hun primeur krijgen op het festival: Jerusalem In My Heart werkt samen met een orkest uit Beiroet voor een optreden dat o.a. een bewerking bevat van het klassieke Egyptische stuk “Ya Garat Al Wadi” uit 1928. Daarnaast presenteert Haley Fohr’s Circuit des Yeux de performance ‘Reaching For Indigo: Gaia Infinitus’. Voor het eerst werkt Fohr samen met een ensemble, onder andere bestaande uit leden van Nederlands Philharmonisch Orkest. Dit eenmalige optreden zal tevens het debuut van eerder onuitgebracht werk bevatten.

Le Guess Who? presenteert ook de eerste artiesten voor de algemene festivalprogrammering, waaronder Hailu Mergia’s Ethio-jazz; grunge iconen Mudhoney uit Seattle; Dominicaanse experimentele reggaeton producer Kelman Duran; Sudanese funk van The Scorpios; saxofoongeweldenaar Colin Stetson; neo-soul en avant-R&B artiest Serpentwithfeet; Afrobeat en Tropicalia van het Amsterdamse The Mauskovic Dance Band; de Japanse psychedelische rockband Kikagaku Moyo; Eleanor Friedberger’s speelse synthpopliedjes; en klarinetvirtuoos Cüneyt Sepetçi met Turkse bruiloft- en feestmuziek. Gerenommeerde India sitarspeler Anoushka Shankar presenteert een samenwerking met Oostenrijkse Hang-speler Manu Delago en 27 strijkers van het Metropole Orkest. Verder geven o.a. ook nog Jessica Pratt, Shannon Lay, Bo Ningen, STUFF., Mudhoney en Please The Trees present.

Meer info en tickets via de website www.leguesswho.nl.

http://www.leguesswho.nl

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

The Breeders

BEST OF: Pixies

Geef toe, meestal zijn ze uw geld niet waard,...

The Breeders :: All Nerve

Kam je haren en doe een das om. Je...

Anders .Paak, The Breeders, First Aid Kit en meer voor Down The Rabbit Hole

Down The Rabbit Hole in het Nederlandse Beuningen brengt...

The Breeders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in