Gruppo Di Pawlowski, Omni en meer naar Absolutely Free Festival

Op 3 & 4 vindt de 11e editie van het Absolutely Free Festival plaats op de vertrouwde site aan C-Mine in Genk. De festivalorganisatie bevestigt vandaag met o.a. Gruppo Di Pawlowski, Omni en Shht zijn eerste namen.

AFF blijft, zoals ieder jaar, gratis toegankelijk bij inlevering van minstens 3 gebruikte batterijen of 3 euro ten voordele van het Absolutely Free Forest. Het festival mikt nog steeds voluit op dwarse, maar kwaliteitsvolle artiesten die u echt moet ontdekken. Vandaag voegen ze dan ook hun eerste namen toe aan de AFFiche:

Gruppo Di Pawlowski zou zo stilletjes aan geen introductie meer behoeven. Het schizofrene balorkest onder leiding van Mauro Pawlowski heeft met z’n hoekige, absurde noiserock al lang een eigen plekje gevonden in het Belgische muzieklandschap, en dat komen ze op AFF met hand en tand verdedigen. Bizarre grooves, een gezonde dosis attitude en één van de beste frontmannen van het land: dat kan niet anders dan knallen.

Omni is een postpunktrio uit Atlanta dat de hele zomer de Europese topfestivals (Best Kept Secret, Primavera, …) afstruint, maar op 4 augustus een tussenstop maakt in Genk. Ze bestaan nog maar drie jaar, maar wisten al twee uitstekende albums te maken die veel lof oogsten in de internationale muziekpers. Eén van de spannendste gitaargroepen van het moment!

Shht is al een tijdje de Belgische band die het meest over de lippen gaat. Hun absurde, haast carnavaleske noiserock die gepaard gaat met waanzinnige live-shows vol stroboscopen, (al dan niet) functioneel naakt en covers van Queen maken dan ook niet voor niets de tongen los. Een niet te missen schouwspel.

The Homesick zakt af uit Friesland om hun onderkoelde, donkere postpunk aan de man te brengen. Hun debuut “Youth Hunt” gooide reeds hoge ogen in de Nederlandse en Britse vakpers, en de band mocht zelfs al naar het Amerikaanse showcasefestival SXSW om daar zieltjes te ronselen. Een jonge band, met een gezonde portie branie en véél internationale allure die op AFF echt niet mocht ontbreken.

Low Land Home zorgt voor een rustpunt op de affiche met hun melancholische indiepop, terwijl de jongelingen van Sunflower, meest recente winnaar van Westtalent, het iets steviger aanpakken door shoegaze, emo en indierock in de blender te gooien en er iets zeer unieks uit te puren.

Absolutely Free Festival vindt plaats op 3 en 4 augustus op de terreinen aan C-Mine in Winterslag (Genk). Alle info: www.absolutelyfree.be.

http://www.absolutelyfree.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Sonic City

Na de volledig vrouwelijke editie van Courtney Barnett vorig...

Sonic City komt met Jessica Pratt, Omni en Squid

Het Kortrijkse ontdekkingsfestival Sonic City presenteert samen met zijn...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in