SOPHIE :: Faceshopping

Na twee tracks op de laatste Vince Staples is het voor SOPHIE snel gegaan. “Faceshopping” is de derde single van debuutalbum Whole New World, waarvan de precieze releasedatum nog niet bekend is.

SOPHIE staat er om gekend geluiden te boetseren naargelang de fysieke eigenschappen van het materiaal waar ze op geïnspireerd zijn (terwijl de meeste vormen van synthesizing bouwen op bestaande samples, bewerkt zij rechtstreeks de golfvormen). Zo klonk “HARD” als latex en metaal en “LEMONADE” als alles wat brobbelt, bruist of open knalt. Het resulteerde in wat we ongeveer zouden horen mocht de meest duistere Aphex Twin zich opeens toeleggen op J- of K-pop.In het vooruitzicht van haar officiële debuut Whole New World verlaat SOPHIE haar mysterieuze underground-imago en klinkt haar werk serieuzer. Waar “It’s Okay To Cry” een ballade is waardoor je je doelbewust een beetje ongemakkelijk voelt, heeft “Faceshopping” een paar hooks die je recht in de rapen trappen. Daarbij vat “I’m real when I shop my face” zowat de hele essentie van het muziekproject samen: de aanvaarding dat iets artificieel evengoed authentiek kan zijn.

http://msmsmsm.com/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in