Suuns :: Make It Real

De krautrockers van Suuns hebben een nieuwe single van hun aankomende plaat vrijgegeven. “Make It Real” is een heerlijke zweverige luistertrip.

De song is een echte slow burner, een nummer dat zich langzaam maar zeker onder je hersenpan nestelt. Nog meer dan op de vorige platen klinkt de Canadese band minimalistisch, en zelfs ingetogener dan ooit. De eerder suffe, spacy gitaren en repetitieve vocalen (“Hey you all get the feeling / I feel it everyday, it’s the same” lijkt wel een mantra) hebben een hypnotiserende werking. Het nummer kreeg een passende video waarin we de band in een 3D-wereld te zien is. Waarom verbaast dit concept ons helemaal niet?

Sinds 2010 bouwt Suuns met een eigenzinnig, door kraut en postpunk geïnspireerd geluid een trouwe fanbase in het alternatieve circuit op, met als voorlopig hoogtepunt 2016. Dat jaar speelden ze memorabele shows op festivals zoals Primavera in Barcelona. en Le Guess Who? in Utrecht.

Met “Watch You, Watch Me” werd eerder dit jaar al een eerste single uitgebracht. Ook dat nummer liet een iets subtieler, kleurrijker geluid horen. Beide songs zijn te vinden op Suuns’ vierde plaat Felt, die op 2 maart wordt uitgebracht via Secretly Canadian. Het album zal in totaal elf nummers bevatten. En Suuns komt dit voorjaar al naar Europa. Op 6 april staat de Botanique, waar ze al vier keer stonden, op het programma. Een dag later staan de Canadezen op het podium van Rewire in Den Haag.

http://www.suuns.net/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Le Guess Who? 2021 : : Tegen beter weten in

De tour de force die de organisatie heeft uitgehaald,...

10 om te zien op Le Guess Who?

Geloof het of niet, maar Le Guess Who? Festival...

Suuns :: The Witness

De afgelopen tien jaar hebben weinig bands zo consistent,...

Suuns :: Fiction EP

Wat moet een band die altijd al dystopische muziek...

Suuns en Ryley Walker komen naar Cactusfestival

Langzaam maar zeker valt het programma voor de komende...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in