Bambara :: José Tries To Leave

Van een band met dezelfde naam als een bevolkingsgroep in Mali verwacht je eerder woestijnblues, maar Bambara brengt totaal andere muziek. Met de gitzwarte postpunksong “José Tries To Leave” laat het trio zich opmerken als een in de gaten te houden band in het genre.

Bambara is al even een klinkende naam in de underground en tourde in het verleden (een beetje onopvallend) met Liars, Metz, Girl Band en Algiers. Supervernieuwd is dit nieuwe nummer ook niet, maar het toont wel aan dat ze intenser en gevaarlijker klinken dan vele andere bands in het genre. Die status van support-act mogen ze dus stilaan ontgroeien.

Een door alles heen snijdende riff en klaagzang van zanger-gitarist Reid Bateh sleuren je mee in een pikdonkere spiraal, terwijl de strakke, repetitieve ritmesectie gevormd door drummer Blaze Bateh en William Brookshire blijft doorrammen. Stuk voor stuk ingrediënten om fans van de oude Swans, The Birthday Party en een recentere band als Eagulls in de ban te houden.

“José Tries To Leave” is de voorbode voor Bambara’s derde plaat, die ambitieus omschreven wordt als een “western gothic concept album”. Shadow On Everything verschijnt op 6 april en is Bambara’s eerste album voor Wharf Cat Records, een label uit Brooklyn. De productie was in handen van Andy Chugg, die eerder met Pop. 1280 samenwerkte.

https://bambara.bandcamp.com/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Bambara :: Shadow On Everything

Bambara komt oorspronkelijk uit Athens, Georgia. Tevens de thuisbasis...
Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in