Ghost, een unieke avondwandeling langs muzikaal en artistiek geweld

Zaterdag is het weer verzamelen geblazen op Sint-Jacobs voor de duistere avondwandeling Winter Ghost. Het is al de derde keer dat Raveyards er een ‘carousel of unique performances’ organiseert.

Het concept werd door Raveyards in het leven geroepen om samen met bevriende bands en kunstenaars op één locatie een reeks korte maar unieke performances te geven. In en rond de Sint-Jacobskerk kan je dus genieten van een visueel spektakel, vaste waarden en nieuw talent spotten, én pinten (of Irish coffees) drinken. Diegenen die de vorige edities hebben bijgewoond, willen ongetwijfeld terug. En wie Ghost nog niet meegemaakt heeft, moet dat nu zéker doen.

Want ook dit jaar werd een indrukwekkende lijst artiesten bevestigd. De wandeling wordt ingezet door het ambient jazzy Tristan, het nieuwe project van zangeres en componist Isolde Van den Bulcke. Even later is het de beurt aan Rumours, de band van onder anderen Brutus-drumster Stefanie Mannaerts. Ook Gilles Vandecaveye (Steiger) komt er zijn ander project, Peenoise, voorstellen.

In de kerk zijn er dan weer optredens van BeraadGeslagen (met Fulco Ottervanger en Lander Gyselinck), STADT en Simon Segers. Ook de fans van het hardere gitaarwerk komen naar goede gewoonte aan hun trekken met Drums Are For Parades, Future Old People Are Wizards, Mind Rays en The Guru Guru. Tot slot is het ook uitkijken naar DWILD, het soloproject van Raketkanon-drummer Pieter de Wilde, en de intieme set van Monskopoli (nieuw project van Janne Vanneste).

Het winterfeest wordt georganiseerd door Raveyards, Trefpunt en Afsnis Bij St Jacobs in samenwerking met Sfeergebied Rond Sint-Jacobs, Jacobus Gent – Cultuurkerk, helen b, Kathy Van Landschoot en Stad Gent. Tickets kosten 12 euro en kan je bestellen via http://ghostnight.be.

Enola mag 5 duotickets hiervoor weggeven. Mail voor 25 januari naar win@staging.enola.be.

http://ghostnight.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in