Esther & Fatou :: At Night

In de categorie “Hou ze in de mot in 2018”: de angelieke stemmen van het Leuvense Esther & Fatou, dat met de even dromerige als donkere folk van “At Night” een stevig visitekaartje aflevert.

De eerste beloftes worden binnenkort waargemaakt met een ep. Die eerste mooie beloftes werden live gedaan – zoek op YouTube maar eens songs als “Home” en “Get Better” op, die het duo speelde tijdens een showcase in Het Depot. Toen werd meteen duidelijk dat Esther & Fatou niet in de val van steriele mooizingerij trapt, maar gelaagde, sterke songs schrijft waar authentieke weemoed als een dikke mist door kringelt. Een First Aid Kit die pas begint te zingen als de zon net is ondergegaan. Maar ach, die vergelijking is te makkelijk — dat bewijst het duo al meteen op “At Night”, waar daverende percussie, ontregelende geluiden en een uitgekiende opbouw een prachtsong opleveren waarin hun prachtstemmen een middel zijn en geen doel op zich. Dat moet en zal nog veel schoonheid opleveren. Dat dat onder begeleiding van opper-Isbell Gaetan Vandewoude gebeurt, sterkt ons vermoeden alleen maar. Wedden dat u ze volgend jaar rond deze tijd live op een festival in uw buurt heeft gezien?

https://soundcloud.com/estherfatou

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in