Flying Horseman :: Reverie

In aantocht: de vijfde plaat van Flying Horseman. Of nee: DE VIJFDE PLAAT VAN FLYING HORSEMAN IS IN AANTOCHT!!!

Wie ons een beetje volgt, die weet dat onze liefde voor Flying Horseman groot is. Heel groot. Sinds we een brief schreven aan voorman Bert Dockx, ergens in de zomer van 2011, over debuutalbum Wild Eyes, zijn we het Antwerpse sextet, pardon kwintet, op de voet blijven volgen. Kwintet, inderdaad, want Milan Warmoeskerken heeft besloten de band te verlaten. Het wordt afwachten wat daar het gevolg van zal zijn, want de man bepaalde mee het voluptueuze geluid van de band, ook live.

Maar nu dus een vijfde plaat. Die gaat Rooms / Ruins heten, verschijnt als alles een beetje meezit op 26 januari 2018, en krijgt de opdracht om nu al klassieke Belpopdubbelaars Twist (2012), City Same City (2013) en Night Is Long (2015) op te volgen. Met “Reverie” gaven de band en label Unday zopas een voorbode vrij van het nieuwe album, dat opnieuw opgenomen werd door Koen Gisen en nog eens een affaire met uiteenlopende facetten zal worden.

Luister vooral mee, want het is er weer eentje geworden van minimale middelen en maximale impact, met nachtbrakersbeelden die verpakt worden in subtiel gekapte gitaren, ijzingwekkende sirenegezang van Loesje Maieu, en een arrangement dat even mysterieus als verleidelijk klinkt. Niet meteen een nieuw geluid, maar wel eentje dat zich als vanouds onder de huid nestelt om daar voor onrust te zorgen. “Reverie” verscheen intussen als vinylsingle, verpakt in artwork van Pauline Scharmann, en kreeg op de B-kant een remix van Warmoeskerken, die er z’n eigen ding mee doet. Een afscheid in schoonheid, kortom. Te bestellen via Unday. De release-concerten beginnen op 1 maart.

http://www.bestov.be/content/flying-horseman
https://www.facebook.com/flyinghorseman/
Unday Records

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Dans Dans

Bert Dockx Band :: Dog

Blij te zien dat er ook nog mooi geluid...

Eindejaarslijstje 2022 van Harald Devriendt

“Een vos verliest zijn streken niet”. Dank je voor...

Albums van het jaar 2022

The Smile :: A Light for Attracting...

#So2022: Bert Dockx/Dans Dans :: Palmares

Om afscheid te nemen van 2022 presenteert elke dag...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in