Undskyld :: A Little Closer

Wie einde vorige jaar de oren spitste en Undskylds debuutalbum Wishing Well hoorde, besefte meteen dat dit niet bestemd was om een stille dood te sterven. FONS Records brengt het album nu opnieuw uit en gooit er een kersverse 7″ single tegenaan. En die brengt goed nieuws.

De speelzone van de band (zanger/gitarist Alec De Bruyn, bassist Menno Buggenhout, drummer Egon Loosveldt), die we vorig jaar nog situeerden tussen (…) verweerde woestijnrock en verbasterde psychedelische bluesrock met hier en daar een jazztint”, lijkt na een reeks concerten zowat intact gebleven, al geeft de band mee iets songgerichter aan de slag te zijn. Het nieuwe “A Little Closer”, sinds vorige week ook voorzien van een clip door Jana Coorevits en Jonathan Wannyn, zet de verweerde (of is het geërodeerde?) rock van de band nog eens in de verf met zwart/wit-beelden van afgesleten gesteente in een bakkende zon.

Muzikaal is het een mooie wisselwerking van ingetogenheid en expressiviteit, met een geduldige aanloop, die aanvankelijk nog verwant is aan het ingetogen-koortsige van Dans Dans, maar gaandeweg een heel eigen parcours volgt, met een opflakkerende energie die gaandeweg herinnert aan het oude werk van Screaming Trees, dat soms ook door Wishing Well waarde. Alleszins een knaller van een song en een veelbelovende voorbode van nieuw werk. De song belandde samen met “Many Times Before” op een vinylsingle, die nu in witte én blauwe versie beschikbaar is.

https://undskyld.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/undskyld
FONS Records

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

ENOLA VI.BE :: Fisherman

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend...

Undskyld :: Wishing Well

Aan goeie Belgische rock-‘n-roll geen gebrek dezer dagen. Groepen...
Vorig artikel
Volgend artikel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in