ENOLA VI.BE :: BOBBY C

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-poel. Deze keer: BOBBY C.

In hun introductietekst lijst BOBBY C op wat ze allemaal niet zijn, waaronder “BOBBY C writes songs but is not a singer-songwriter”. Kan best zijn, maar die songs zijn dan wel van het meest catchy dat wij de laatste tijd gehoord hebben. Het mogen duidelijk zijn dat het viertal uit Eekloo een oor voor charmante songs heeft. “Eyes Of The Beholder” is een verslavende oorwurm die zo op de radio kan om daar weken te blijven rondzwerven. De groep haalt inspiratie uit de Britse jaren ’90 en vooral de uitlopers daarvan die in de noughties het mooie weer maakten. Maar BOBBY C is meer dan een doorslagje van Arctic Monkeys. Zeker met songs zo sterk zou dat een grove onderschatting van hun kunnen zijn. De melodieën zijn te pakkend, de stem te meeslepend om hen als copycats neer te zetten. Luister naar “Alone” en wees voor drie minuten weer die zestienjarige die zojuist tegen een coup de foudre aangelopen is. Ook “Yes Or No”, dat in de tweede helft een mooie duik neemt naar een onderwatergeluid, heeft het enigma genaamd “meisjes” als thema. Tegelijk speels naïef en dromerig, schieten meteen beelden uit de film Submarine, niet toevallig met een soundtrack van Alex Turner, door het hoofd. Dit jaar zou een tweede EP moeten brengen, en kansen genoeg om hen ook op het podium te gaan bewonderen. De zomervakantie heeft bij deze al officieel een soundtrack. (Maarten Langhendries)

http://vi.be/bobbyc
https://www.facebook.com/bobbycmusic.official/?fref=ts

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in