Tortoise, Tim Hecker, Beak en veel meer naar Le Guess Who?

Ga je ook al watertanden bij de titel van dit artikel? Wilco, Savages, Julia Holter en Suuns, de vier curatoren voor de verjaardagseditie van Le Guess Who? in Utrecht, hebben hun programma’s aangekondigd. Onder anderen Tortoise, Tim Hecker, Beak en Lee Ranaldo zullen afzakken naar hét najaarsfestival voor experimentele en avant-garde muziek.

Bassekou Kouyaté is een van de opvallendste artiesten die werd uitgenodigd door Wilco. Hij wordt gezien als de Jimi Hendrix van de ngoni, de Afrikaanse versie van de luit. Ook Sonic Youth-icoon Lee Ranaldo en gitaarwonder Steve Gunn passen binnen Wilco’s programma waarvoor ook het Oostenrijkse gitaardronefenomeen Fennesz welkom wordt geheten.

Jessy Lanza werd dan weer gevraagd door de dames van Savages. De muziek van deze Canadese producer en zangeres beweegt tussen pop en dance. Ook de geniaal gekke vrouwen van Bo Ningen, die twee jaar geleden een album uitbrachten met Savages, zakken in november af naar Utrecht. Bo Ningens derde plaat III is tevens een must hear.

Ook Suuns heeft heel wat opvallende namen kunnen boeken. Alessandro Cortini is een Italiaanse soundscapeartiest die jarenlang tourde met Nine Inch Nails. Marching Church is dan weer het zijproject van Elias Bender Rønnenfelt (Ice Age, Lower). Nog een artiest om naar uit te kijken is Samuel Kerrigde, die zijn industriële techno in Utrecht komt voorstellen.

Tot slot koos Julia Holter voor onder anderen Laurel Halo. Deze in Berlijn residerende Amerikaanse zorgde met haar tweede album Chance of Rain voor een van de strafste elektronicaplaten van 2013. Ook ambientpionier Laraaji en Circuit des Yeux, nog zo’n opvallende geluidskunstenares, vervoegen de indrukwekkende line-up van Le Guess Who?.

Eerder waren Swans, Patty Waters, Dinosaur Jr., Digable Planets en Scott Fagan al aangekondigd. Het volledige programma is te vinden op de website van het festival. Le Guess Who? vindt plaats van 10 tot en met 13 november. Vierdagenpassen zijn beschikbaar voor 125 euro. Dagtickets kosten amper 40 euro.

http://leguesswho.nl/editions/2016/

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in