Absolutely Free Festival lanceert unieke dakcamping

Het Absolutely Free Festival in Genk laat zijn bezoekers op 5 en 6 augustus op een erg bijzondere plek kamperen. De festivaltentjes komen niet in een drassige wei te staan, maar zo’n tien meter boven de grond, op het dak van het nabijgelegen cultuurcentrum C-Mine.

Het is voor het eerst dat het festival uitpakt met een camping. Vermits AFF graag dwars denkt op het vlak van ideeën en programmatie, moest ook die (nieuwe) camping iets bijzonders worden. Samen met partner Campr – dé Airbnb voor kampeerders – werd een uniek concept uitgedokterd.

De camping wordt gehuisvest op een bijzondere locatie, bovenop het dak van cultuurcentrum C-Mine dat zelf ondergebracht is in de prachtig gerestaureerde mijngebouwen. Vanop deze camping zullen de festivalbezoekers een schitterend zicht hebben op de omringende mijngeschiedenis (met de terril) én het festival. Extra voordeel, met de fletse zomer in het achterhoofd: de kampeerders zullen geen moddertoestanden moeten vrezen.

De camping is tegelijk een proefproject. Omdat het de eerste keer is dat het festival kampeermogelijkheid biedt, wordt het aanbod uiterst beperkt en exclusief gehouden. Campr zal de camping én alle faciliteiten (tent, slaapgerief en douchefaciliteiten) bovendien gratis voorzien.

Hoe een plaatsje veroveren? Iedereen kan tot 22 juli ‘solliciteren’ naar een plek op deze unieke camping. Kandidaten melden zich hier aan en delen hun inschrijving via sociale media. De winnaars van een uniek kampeerplekje worden eind juli bekendgemaakt.

Absolutely Free Festival vindt plaats op 5 en 6 augustus op de terreinen aan C-Mine in Winterslag (Genk) met o.a. Blood Red Shoes, Derrick May, Jacco Gardner, Ryan Elliott, Eagulls, Raketkanon, Jaakko Eino Kalevi, Fence, Astronaute en talrijke andere acts. AFF blijft gratis toegankelijk bij inlevering van minstens 3 gebruikte batterijen of 3 euro tvv. het Absolutely Free Forest. Alle info: www.absolutelyfree.be.

http://www.absolutelyfree.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in