Villa Pace strikt Gabriel Rios, STUFF. en Steak Number Eight

Villa Pace, het gratis stadsfestival in Sint-Niklaas, breidt haar muzikale kleurenpalet verder uit. Waar er drie jaar geleden nog 25 acts op 3 podia stonden, zijn er dat in 2016 al meer dan 50 op maar liefst 6 podia. Elk podium krijgt ook een duidelijk profiel. Met Gabriel Rios, STUFF., Steak Number Eight, Conan en talrijke andere acts kondigt het festival nu zijn eerste namen aan.

Villa Pace is diep geworteld in het Sint-Niklase verenigingsleven en staat voor uitgesproken waarden. Het festival brengt een boodschap van vrede, solidariteit en duurzaamheid. Naast muziek is er plaats voor een grote wereldmarkt en een sterk inhoudelijk programma. Vandaag wordt een eerste dozijn namen bekend gemaakt. Opvallend is dat het podium van Krankenhaus wordt uitgebreid met een extra dag. Ook de Castrohof is opnieuw van de partij en Terrazza wordt nu al het zesde podium van het festival. Villa Pace vindt dit jaar plaats op 2, 3 en 4 september, naar goede gewoonte tijdens de Vredefeesten.

Villa Pace koos enkele jaren geleden voor muzikale vernieuwing en zet dit verder door. Het festival kiest voor een duidelijke profilering en voor een gezicht voor elk podium. Het wil zich onderscheiden van andere festivals in de regio en een eigen aanbod en profiel ontwikkelen. Het gaat ook resoluut voor muzikale kwaliteit, met aandacht voor actuele acts en lokaal talent. En dat allemaal gratis. Op de Grote Markt staat het hoofdpodium waar plaats is voor bekendere, muzikaal sterke acts die een breed publiek aanspreken. Op het Sint-Nicolaasplein en in De Nest kan je terecht voor het hardere, alternatievere en indie werk. Krankenhaus gaat voor ritme en beats. Op Castrohof vind je geluiden uit de hele wereld, met aandacht voor hiphop en wereldmuziek. Terrazza brengt tenslotte klassieke muziek voor wie een rustpunt zoekt tussen het feestgedruis door.

Met Gabriel Rios staat er alvast een klepper op het hoofdpodium. Hij sluit zaterdag af op de Grote Markt. De Puerto Ricaan staat er samen met celliste Amber Docters van Leeuwen, contrabasspeler Ruben Samama en een driekopige blazerssectie op het podium. Ook Axelle Red speelt op de Grote Markt. In 2011 was ze nog meter van het festival. Samen met haar vaste arrangeur en soul mate Lester Snell uit Memphis is Axelle op zoek gegaan naar onverwachte invalshoeken op haar songs en bouwt daarmee een feestje vol pop, folkrock, Memphis soul en Motown. Op zondag nemen kinderen het grootste marktplein van het land in, want dan is Kapitein Winokio te gast met zijn ABC Zomertournee. Zijn optreden op Villa Pace 2015 was een groot succes en bracht vele duizenden kinderen en hun ouders op de been. Daarom verwelkomt Villa Pace hem graag opnieuw op het podium.

Op vrijdagavond staan gitaren centraal op het Sint-Nicolaasplein. Het Amerikaanse Yawning Man, die al gecoverd werden door Kyuss, openen er de avond. Evil Invaders – speedtrashmetalband met extreem sterke livereputatie – is daarna aan de beurt, gevolgd door de sludgy doom metal van het Britse Conan. Steak Number Eight bracht eind 2015 de geweldige LP Kosmokoma uit en sluit het podium af. In De Nest, de clubstage in Den Eglantier, speelt die avond het Engelse Heck. Met hun debuutplaat op zak, worden ze één van de spannendste noise acts tijdens de komende Europese festivalzomer. Ze spelen er met o.a. Tangled Horns. Op zaterdag speelt op het Sint-Nicolaasplein de alom geprezen futuristische neojazzband STUFF., zowat het spannendste dat de Belgische muziek overkomt sinds dEUS. In De Nest kan je dan gaan kijken naar It It Anita en Echo Beatty.

Alle info: www.villapace.be.

http://www.villapace.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

UNWIND 2022 :: De avond is ongemak

Een nieuw festival lanceren? Goed dan, maar wel voorzichtig....

Gabriel Rios

Dan toch Lokerse Feesten deze zomer!

Heuglijk nieuws vanuit Lokeren!  Daar zullen immers deze zomer...

Gabriel Rios :: Flore

Met het ene been in het nu en het...

41 Nieuwe namen maken affiche Lokerse Feesten compleet

Hoezee hoezee, de affiche van de Lokerse Feesten is...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in