Twee nieuwe podia op Pukkelpop

Nieuw talent loert om elke hoek, daarom creëert Pukkelpop twee nieuwe podia om de sterren van (over)morgen een nog groter forum te bieden.

Pukkelpop zet al sinds de eerste editie nieuw talent in de kijker en ook in 2016 is dit niet anders. Sterker nog, er is zoveel opkomend talent dat er twee nieuwe podia worden geïntroduceerd: Lift en Booth. Beide podia bieden ruimte aan artiesten en dj’s waarvan de Pukkelpoporganisatie gelooft dat ze de komende jaren serieuze potten zullen breken.

Chokri Mahassine (festivalorganisator): “Niets zo fantastisch als een beginnende artiest op Pukkelpop boeken, een geweldige show zien spelen en in de daaropvolgende jaren zien doorgroeien. De piepjonge Amy Winehouse met het te korte rokje was ronduit memorabel in 2004. Maar ik herinner me ook nog als de dag van gisteren de concerten van Radiohead en Tame Impala. Met onze twee nieuwe podia willen we dit soort nieuw talent een eigen plek geven op het festival.”

De Lift huist een twintigtal spannende artiesten die wachtrijen veroorzaken op showcasefestivals als SXSW. Pop, rock, elektronica – alles past, als het maar als de toekomst klinkt. In de Lift staan beloftevolle artiesten op de rand van een doorbraak en waarvoor het volgend jaar vast drummen wordt aan één van de andere Pukkelpoppodia. Ook de grote sterren van vandaag zijn ooit klein begonnen natuurlijk. Het programma van dit podium wordt ingevuld met The Academic, Beaty Heart, Blaue Blume, Charlotte OC, Dreller, Elias, Fickle Friends, Highly Suspect, Izzy Bizu, The Japanese House, Kiran Leonard, Liss, Lola Marsh, Mothers, Sara Hartman, Seratones, Sevdaliza, Show Me The Body, SWMRS, The Vryll Society, Tkay Maidza, Transviolet en Whitney.

Gisteren nog in een donkere club, vandaag met de zon op je hoofd in Kiewit. De Booth staat garant voor een feest in openlucht waar alles mag en niets moet. Denk eigenzinnige platencollecties met Italo discoparels, 12 inch Detroit-techno, vergeten klassiekers uit (groot)moeders tijd: de Booth wordt een blender van hiphop tot het betere dance​-avontuur en alles daartussen met Bafana, Borealis, Denis Sulta, Eclair Fifi, Faisal, Frits Wentink, Hunee, Jarreau Vandal, Jonas Lion, Kiani & His Legion, Le Motel, The Love Triangle, Maverick, oRPHEU tHE Wizard, Rahaan, STWO en Wantigga.

Pukkelpop vindt plaats van 17 t/m 20 augustus in Kiewit, Hasselt met o.a. Soulwax, Grandaddy, The Temper Trap, Good Charlotte, NOFX, Catfish And The Bottlemen, Rihanna, Chvrches, Die Antwoord, The Kills, Warpaint, Julia Holter, Weval, Wolfmother, The Chemical BrothersNoel Gallagher’s High Flying Birds, LCD Soundsystem en vele anderen. Alle info: www.pukkelpop.be.

http://www.pukkelpop.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Live /s Live 2023 :: Dire Straits in strandzand

Eerst Zeebrugge, nu Antwerpen. Zou Live /s Live bij...

Whitney

Whitney :: Spark

Als we Candid, het coveralbum uit 2020, even buiten...

#So2020: Whitney & Waxahatchee :: Country Roads, Take Me Home

Om afscheid te nemen van 2020 (Good Riddance, bitch)...

Lianne La Havas, Inhaler, Oh Wonder en nog 25 nieuwelingen voor Rock Werchter

Rock Werchter noteert deze week niet minder dan 28...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in