Affiche Rock Herk compleet met Mudhoney, Future Of The Left en meer

Naast de reeks indrukwekkende namen die eerder bekend werd gemaakt, pakt Rock Herk opnieuw uit met heel wat bijzondere acts. Onder meer Absynthe Minded, Mudhoney, Future Of The Left en Pro-Pain vervolledigen de affiche.

Absynthe Minded, jarenlang één van de toonaangevende bands in Vlaanderen, besloot enkele jaren geleden om ermee te stoppen. Frontman Bert Ostyn blies enkele maanden geleden nieuw leven in de groep en er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuw album. Rock Herk wist Absynthe Minded te strikken voor een exclusief concert. Het wordt het eerste optreden sinds de breuk en de enige show in 2016.

Ook Mudhoney zakt af naar Rock Herk! De band wordt gezien als één van de aartsvaders van de grunge en één van de belangrijkste bands uit de Seattlescene, met Pearl Jam en Nirvana als bekendste exponenten. De affiche voor het hoofdpodium wordt aangevuld met het Britse Future Of The Left en Limbomaniafinalist Mantis. Ook Goldfox en Goe Vur In Den Otto worden aan de affiche toegevoegd om het feest in de late uren tot een hoogtepunt te brengen.

En dan zijn er naar goede gewoonte weer meer stevige namen voor het tweede podium, de Club. De New Yorkse hardcoreband Pro-Pain bestaat vijfentwintig jaar en dat komen ze op Rock Herk vieren met een stevige portie beukwerk. Verder toegevoegd: het Amerikaanse Wolf Down en de Belgische bands Partisan en Wiegedood, met leden van Amenra, Oathbreaker en Rise and Fall.

Dan is er ook nog een unieke samenwerking met Incubate, het meest avontuurlijke festival van Nederland. Samen met Rock Herk werd een project uitgewerkt waarbij beide festivals een act uit de eigen regio naar voren schuiven om samen in het repetitiekot te duiken. Het Belgische Vvounds en het Nederlands Svartvit gaan de uitdaging aan en komen op Rock Herk het resultaat van deze samenwerking tonen. Later op het jaar doen ze hetzelfde op Incubate in Tilburg.

Rock Herk 2016 vindt plaats op 15 en 16 juli 2016 aan de sportterreinen Harlaz-Olmenhof in Herk-de-Stad en bevestigde eerder al acts zoals Fun Lovin’ Criminals, Arno, The Sore Losers, Mad About Mountains, The Notwist, Cornflames, STUFF. en Cocaine Piss. Info en tickets: www.rockherk.be.

http://www.rockherk.be

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Bob Mould: American Crisis / Mudhoney & Melvins: My War

Bob Mould is razend. Kwam de voormalige Hüsker Dü-...

Mudhoney :: Digital Garbage

Jongelui, staak uw schermactiviteiten! Er is een nieuwe Mudhoney!...

Mudhoney :: Vanishing Point

Een carrière van een kwarteeuw en een tiental platen...

Mudhoney :: The Lucky Ones

Moet er nog Mud zijn? Twintig jaar na hun...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in