Antiterreurmaatregelen op festivals

Omwille van de terreurdreiging in ons land wil Jan Briers, voorzitter van de Federatie van Muziekfestivals in Vlaanderen (FMIV) dat handtassen en rugzakken verboden worden op festivals.

Sinds de aanslagen in Parijs en later ook in Zaventem en Brussel zijn de organisatoren van grote festivals in Vlaanderen op hun hoede. Maandag komen de mensen achter grote festivals zoals Rock Werchter, Pukkelpop, Tomorrowland, Graspop en de Lokerse Feesten bij elkaar om te overleggen welke veiligheidsmaatregelen deze zomer in acht genomen zullen worden. In festivalkringen wordt immers al enkele weken gedebatteerd over het verhoogde dreigingsniveau en het bijgaande risico op aanslagen.

Net daarom adviseert Jan Briers dat, net zoals in voetbalstadions, handtassen en rugzakken verboden worden op festivals. “We weten niet hoelang het terreurniveau 3 zal aanhouden. Maar zolang we op niveau 3 blijven, moeten festivals dezelfde regels in acht nemen als wedstrijden in voetbalstadions, of zoals de Ronde van Vlaanderen. Concreet betekent dit voor festivalbezoekers onder meer een verbod op rugzakken of handtassen.”

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in