Enola VI.BE :: Ripple Effect

“Oh neen, weer iemand die als singer-songwriter uit de kast komt, was dat nu echt nodig”, wij horen u al van ver afkomen. Met die mensen kan het immers zowel de goeie als de (héél) foute kant opgaan. Gelukkig leunt Ripple Effect (op zijn belastingsbrief staat Jan Decock) niet zozeer aan tegen jongens met rode, verwarde haren en grote ogen, maar eerder tegen mensen als, wij zeggen maar wat, Lyenn of Ignatz. U mag zich met andere woorden aan een occasionele stoorzender verwachten. In “Golven” (Ondanks de Engelse teksten zijn de titels in het Nederlands) valt het allemaal nog wel mee, maar de instrumental “Binnenste” biedt al wat meer ruis en drones. “Alles vervaagt” wordt opgesmukt met allerlei schaaf- en snijwerk, en in het nummer komt ook de lage maar volle stem van Decock mooi naar voren. “Abou”, dat afklokt op een kleine tien minuten, doet zelfs wat aan Flying Horseman op hun rustigere momenten denken. De muziek balanceert mooi op de grens tussen melodie en krakerig experiment (met “Hair” als misschien beste voorbeeld), de lo-fi akoestische gitaarklanken geven alle nummers een zekere oprechtheid mee, en de Gentenaar roept zo een heel eigen, donkere wereld op om in af te dalen. In januari bracht Decock al een EP uit op Bruisgeluid, dat u tegen de belachelijk lage prijs van vijf euro kan aanschaffen. Doe uzelf en Decock een plezier, nu de winter toch blijft aanslepen, u zal er geen spijt van hebben.

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in