ENOLA VI.BE :: Fär

Maandelijks selecteert enola.be op vraag van Poppunt een aanstormend talent uit de grote vi.be-pool. Deze keer: Fär.

Fär, een tweemansband bestaande uit zangeres-gitariste An-Sofie De Meyer en toetsenman Tim De Gieter, windt er geen doekjes om: hun wereld is er eentje van de donkerte, waar “je eigen gedachten weerkaatsen op de muren”. De muziek is heftig, duister en claustrofobisch, een beetje verwant aan bijvoorbeeld ‘Shrines’ van Purity Ring of het betere werk uit die deprimerende jaren ’80 (‘Faith’ van The Cure, om maar iets te zeggen). Dat de band om onbegrijpelijke redenen niet door de eerste ronde van de Rock Rally geraakte, mag u dus zeker niet tegenhouden dit talentvol duo een kans te geven. Argument één: ‘Sinners’, een gotische vuist die opent met sinistere en daarna dreunende, synthklanken, om vervolgens toch nog eens de gitaar om te gorden, een afwisseling die perfect werkt. Argument twee: ‘Hands’, dat zijn onheilspellende synthgolven uitstelt tot het refrein, maar die je dan helemaal meetrekken. De Meyer bezingt ondertussen de schaduwzijde van de liefde. ‘Lonesoms Boy’ vinden wij misschien een iets minder geslaagde song, wegens het ontbreken van een eigen stempel en echte weerhaken, maar laat dat de, euhm, pret niet drukken. Vlaanderen heeft er twee talentvolle nachtraven bij.

http://vi.be/far

recent

Die Antwoord

test

Sparklehorse :: Bird Machine

We dachten dat het nooit meer zou gebeuren, maar...

Nicolas Barral :: Als de fado weerklinkt

De periode Salazar is een donkere bladzijde in de...

Glasvegas :: 30 september 2023, Trix

Brexit of niet, net geen tien jaar na de...

verwant

Doodseskader :: MMXX: Year Zero

Wat krijg je als twee bevriende muzikanten met een...

An Intense & Dark Evening With Consouling Sounds :: 1 november 2017, AB

Mike Keirsbilck en partner Nele Buys -- bezielers van...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in